«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλα τα νησιά μας», λέει ο τ αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής

Επιστολή για το θέμα της συνένωσης του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, έστειλε ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής προς τον περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Περιφερειαρχα ,

Πιστεύω ότι έφθασε ο καιρός που είναι επιβεβλημένο πλέον να συζητήσουμε το θέμα τής συνένωσης των δύο κορυφαίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειάς μας.

Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και καλό θα είναι να αφιερώσουμε το ανάλογο χρόνο στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθεί σαν μοναδικό θέμα Ημερήσιας διάταξης, στο οποίο εκτός της εισήγησης θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τόσο από τις Πρυτανείες των Ιδρυμάτων τις σχετικές διεργασίες και τα αποτελέσματά τους, όσο και από πλευράς καθηγητών, φοιτητών και φορέων τις γνώμες και απόψεις τους.

Είναι ουσιαστικό για ένα τόσο σημαντικό θέμα της Περιφέρειάς μας να υπάρχει και η απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, η οποία θα σηματοδοτήσει και την πολιτική βούληση της ΠΙΝ .

Ήδη, όπως άλλωστε θα το γνωρίζετε, οι συζητήσεις μεταξύ των Ιδρυμάτων έχουν ετεροβαρή αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να κλείνουν ή μεταφέρονται Σχολές από τα νησιά μας. Η Λευκάδα απογυμνώνεται εντελώς, η Παλική χάνει το τμήμα Μουσικών Οργάνων και Ηχου, η Ζάκυνθος χάνει ένα από τα δύο τμήματά της. Ήδη οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες και ανησυχούν για την πορεία των συζητήσεων και των διεργασιών μεταξύ των Πανεπιστημιακών φορέων .

Είσαστε βαθής γνώστης των αγώνων που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την εδραίωση, συντήρηση και διατήρηση του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Σήμερα που έχουμε την ευκαιρία να εδραιώσουμε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στα νησιά μας με Επιστημονικά και Αναπτυξιακά κριτήρια, ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία.

Το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Μετά τιμής,

Σωτήρης Κουρής

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ

τ. Αντιπεριφερειάρχης

Κεφαλονιάς-Ιθάκης