Το κακό επιτέλους σταμάτησε! Ο αγώνας όμως και πάλιν δικαιώνεται…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Δέκα μέρες κράτησε. Συγκλόνισε το Πανελλήνιον και όχι μόνον. Ολα τα κανάλια της εντιμοτάτης και αξιολογοτάτης ενημέρωσης, το πρόβαλλαν -και δικαίως- πρώτον θέμα. Επαιξαν όμως τη δεύτερη πράξη του δράματος: «Φασιστικός άγριος ξυλοδαρμός ελληνόφωνος δημάρχου»: Δηλαδή το …ξύλο που δέχθηκε σ’ οοοόλο του το σώμα και κυρίως στο πρόσωπο, με …ρόπαλα, ίσως και σιδερογροθιές ο (;) Γιαννάκης, ο Σαλονικιός…

Αυτός ο γέρων, ο θαυμάσιος κρασάνθρωπος, ο φιλοΣκοπιανοΤουρκόσπορος και ενδεχομένως έμμισθος πράκτωρ του Sora, θα μεταβεί στο εξωτερικό για αλλεπάλληλες πλαστικές εγχειρήσεις του προσώπου ώστε εν τέλει να προσομοιάζει με ανθρωποειδές δίποδο και να μη συγχέεται με ξερακιανές μαϊμούδες.

Και φυσικά -ως ευνόητον-, αναφέρομαι για επεισόδιον που συνέβη στη Θεσσαλονίκη 19-5-2018 (Σάββατο), ημέρα τιμής της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων του Ελληνισμού από τους βάρβαρους Τούρκους του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η πρώτη πράξη του δράματος «μούγκα-στρούγκα», έχει τη σκηνή κατά την οποίαν Ελληνες απόγονοι των σφαγιασθέντων 363.000 Ποντίων (από τους Τούρκους), είχαν εκδήλωση στη μνήμη των. Αίφνης παρουσιάζεται κορδωμένος ο άρχων της Θεσσαλονίκης, γνωστός Τουρκόσπορος. Ο οποίος, προσφάτως, αναφερόμενος στη δολοφονία των Ποντίων, είχε πει, «εγώ εχέστηκα»!

Κάποιοι θερμόαιμοι του πλήθους του φωνάζουν «Φύγε… φύγε… φύγεεεεε». Αυτός τον χα(λ)βά του. Οπότε μερικοί, που οι παππούδες τους εβιάσθησαν, κακοποιήθησαν και αθλίως εθανατώθησαν (από τους Τούρκους), επιτέθηκαν στον Γιαννάκη και τον χτύπησαν, φυσικά. Πάντως τελικά, διεσώθη (προς δόξαν της Θεσ/νίκης). Οπότε αυτοί οι κ. βάρβαροι Πόντιοι, συνελήφθησαν άπαντες από την αστυνομίαν. Εις άλλας περιπτώσεις κακοποίησης δεξιών (φασιστών), δεν κατέσθη δυνατή ουδεμία σύλληψη!

Ο Αλέξιος ο Α’ και πρωθυπουργός της χώρας, έσπευσε αεροπορικώς εις Θεσσαλονίκην ίνα συμπαρασταθεί εις φίλον «ομοειδεάτην». Και (αν)εβάπτισεν αυτόν υποψήφιον δήμαρχον Θεσ/νίκης στις προσεχείς εκλογές, Τον (;) Γιαννάκη μας…, ουχί εν ύδασι ποταμού Στρυμόνος αλλ’ εν αγέλη ηρέμων φίλων «φιλοΜακεδόνων των Σκοπίων» και ολίγων τεθλιμμένων συγγενών του βαναύσως πληγέντος Ιωάννου.

Νομίζω -αν θέλουμε να επιλυθεί το «Σκοπιανό» υπέρ μας, ο μόνος κατάλληλος για μεσολαβητής (προξενήστρα) είναι ο «Γιάννης».

Μπορεί να επισκεφθεί τα Σκόπια, να σκορπίσει, τον τρόμο, ως εκπρόσωπος ενός «ισχυρού» κράτους, μέλους της Ε.Ε. και του Ν.Α.Τ.Ο. και να αξιώσει από τους Βαρδάρσκους να δεχθούν την διπλή ονομασία για το «Εθνος των»…

Να είναι -μάλλον-, «Βόρεια Μακεδονία». Η Γερμανία και Αμερική …δεν θα έχουν αντίρρηση. Ετσι θα έχουμε γείτονα ένα αξιόλογο Σλαβόφωνο «Μακεδονικό» λαό, που μετά απ’ ολίγα χρόνια θα αξιώσει και θα δικαιωθεί να ενωθεί με τη Νότια Μακεδονία, εις μίαν χώραν μεγάλη με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.

Ως προς την ιστορίαν των δύο λαών, των προ και μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, ας γίνει μια ανάμιξη και να βγει …μέσος όρος! Οπως θα επιθυμεί και ο Soras!

Οπότε θα είμαστε ικανοποιημένοι. Θα ξεριζωθεί, θα εξαφανισθεί η ξενοφοβία που μαστίζει -μερικούς- από εμάς.

Ποιός δεν θα είναι ευχαριστημένος, ικανοποιημένος για το αίσιον διαγραφόμενον μέλλον της χώρας. Εννοώ της …Ελλάδας!

Ο Κοτζιάς μας -άλλος Ελληνόφων, έπειτα από πολύμηνες σκληρές διαπραγματεύσεις, θα συμβάλλει τα μέγιστα στη διπλή ονομασία των Σλάβων, εν ονόματι του μπολσεβικισμού.

Ο Κούλης, τι ρόλο τελικώς θα παίξει;

Ο Πάκης, ο Εθνικόφρων, με το κύρος των τριχών της πάλλευκης κεφαλής του, θα χωνεύσει τα δύσπεπτα;

Θα γνωρίζετε το σχετικό αστείο του Πρωθυπουργού μας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό «Εμείς δεν πάμε για να δώσουμε πάμε για να πάρουμε»…

Θραααάσος απύθμενο ο αρχιψευταράς μας.

ΥΓ

Οταν ο άθλιος καυχιέται για τους άθλους του, τότε η αρετή της αθλιότητος, χάνει το κύρος της. (Απαιτείται …σεμνότης.)