Το καλωσόρισμα Κοκκόση στο Μητσοτάκη σε εκδήλωση στο Μανχάταν (Photo)

Κοντά στους ομογενείς μας βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική. Ο κ. Μητσοτάκης δείπνησε με επιφανείς ομογενείς στο «Metropolitan Club» του Μανχάταν. Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ήταν και δύο σπουδαίοι Κεφαλλονίτες επιχειρηματίες της ομογένειας, ο Βασίλης Κοκκόσης και ο Ντένις Λυμπεράτος. Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, οργάνωσε ο κορυφαίος ομογενής κ. Γιάννης Κασιματίδης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντένι Λυμπεράτο

Η συνάντηση θύμισε σε όλους τις παλιές καλές εποχές τόσο από τη συμμετοχή του κόσμου, όσο και διότι από την πρώτη στιγμή που αφίχθηκε στην αίθουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι και την τελευταία στιγμή ομογενείς τον αγκάλιαζαν, φωτογραφίζονταν μαζί του, του εκδήλωναν την υποστήριξή τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά ευδιάθετος είχε ένα ιδιαίτερο τετ τα τετ με τον Πρόεδρο του Κεφαλλονίτικου συλλόγου «Αίνος» και ισχυρό άνδρα της ομογένειας Βασίλη Κοκκόση μιλώντας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την ομογένεια, και φυσικά την Κεφαλονιά. Τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, φάνηκε όμως να συμφωνούν σε πολλά.

Βασίλης Κοκκόσης -Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους ομογενείς αφ’ ενός μεν διότι είπε τα πράγματα με το όνομά τους, αφ’ ετέρου δε γιατί μοιράστηκε τα οράματά του για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. «Η Ελλάδα παραμένει, με τις αδυναμίες της, ένας πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ωστόσο ότι «είμαστε το μόνο Κράτος της ευρύτερης περιοχής που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, μέλος της Ε.Ε. και  μέλος της Ευρωζώνης. Έχουμε ισχυρούς στρατηγικούς δεσμούς με τις Η.Π.Α., έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τους Άραβες. Έχουμε δεσμούς πολιτιστικούς με τη Μόσχα, έχουμε ανανεωμένους και πολύ ισχυρούς δεσμούς με το Ισραήλ. Κοινώς, έχουμε τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το γεωπολιτικό μας ρόλο σε μια περιοχή, που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς.»
Για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, «υπάρχει η δικαιολογημένη ανησυχία – και εδώ, ανάμεσά σας – για τη συμπεριφορά της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες. Και παρατηρούμε αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Και, επίσης, ανησυχούμε έντονα για την κράτηση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατά λάθος εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος. Θα αξιοποιήσω και αυτό το βήμα για να ζητήσω από την Τουρκία να απελευθερώσει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς».

(e-kefalonia.net)