Το Κανάλι «ΑRΤΕ» στην Ιθάκη σε συνεργασία ΠΙΝ-Γαλλικού Τουρισμού

Στο  πλαίσιο της  συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας,  πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του μεγάλου Γαλλογερμανικού τηλεοπτικού καναλιού «ARTE» στην Ιθάκη, από 18 έως 20 Μαΐου. Στην   αποστολή  συμμετείχαν η κ. Sonia Dauger (σκηνοθέτης) και ο κ. Philippe Cail (κινηματογραφιστής). 

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής ‘’Invitation au Voyage’’ επισκέφτηκε  τη χώρα μας από 11 έως 20/5/2019, προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα με σκοπό την δημιουργία  τριών αφιερωμάτων: την Οδύσσεια του Ομήρου, την Αθήνα, τη Μελίνα Μερκούρη και την Ολυμπία. Κατά την 10ήμερη παραμονή τους στη χώρα μας πραγματοποίησαν  γυρίσματα σε διάφορα μέρη της χώρας μας και ειδικότερα στην Αθήνα, στην Σπάρτη, στην Ολυμπία και στην Ιθάκη.

Ειδικότερα, η εκπομπή «Invitation au voyage» είναι μια παραγωγή της εταιρείας ’Elephant Adventures’, που μεταδίδεται από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή στις 16:30 στο κανάλι ‘ARTE’ ήδη από το Μάρτιο του 2017. Η εν λόγω εκπομπή με  230.000 Γάλλους τηλεθεατές καθημερινά παρουσιάζεται από την κ. Linda Lorin και προσκαλεί τους τηλεθεατές να ταξιδέψουν μέσα από τη «απόδραση», την ανακάλυψη και τον πολιτισμό, ανακαλύπτοντας και επανεξετάζοντας χώρους και καλλιτέχνες που ανήκουν στην κοινή μας κληρονομιά, πολιτιστική και καλλιτεχνική.

Ευχαριστούμε  για την προσφορά τους το ξενοδοχείο “Captain Yiannis” (κ. Στέφανο Φιαμπόλη) και το εστιατόριο “Μπάτης” (κ. Γιώργο Βαρνακιώτη), καθώς και τον Έπαρχο κ. Σπύρο Τσιντήλα για την άρτια οργάνωση και επιμέλεια της αποστολής.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Προϊσταμένη του Γραφείου Ε.Ο.Τ Γαλλίας κ. Δήμητρα Βοζίκη, για την πάντοτε άψογη συνεργασία.

Ο αντιπεριφερειάρχης

Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ