Το ΚΚΕ για τα Υδατορόμια

Καταψηφίζει το ΚΚΕ το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και άλλες διατάξεις». Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δίνει γην και ύδωρ στους κεφαλαιοκράτες, εξασφαλίζοντας κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους και φτώχεια στο λαό.

Για τα υδατοδρόμια τόνισε πως προωθούνται μεγάλα κατασκευαστικά έργα που θα πληρώσει ακριβά ο λαός και ότι το νομοσχέδιο κινείται στις ράγες της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που διασφαλίζει κέρδη στο κεφάλαιο και αφαιρεί κρατική περιουσία που ανήκει στο λαό. Ανέφερε ότι για τη λειτουργία των υδατοδρομίων παρέχεται ό,τι ζητάει ο επενδυτής και αφαιρεί κρατική περιουσία που ανήκει στο λαό και πρόσθεσε ότι όχι μόνο υποβαθμίζεται, αλλά εξαφανίζεται η κατάθεση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Για τις αστικές οδικές μεταφορές υπογράμμισε ότι προωθείται η πλήρης ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης, αυξάνοντας τα βάρη για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Αναφέρθηκε στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών με χτύπημα των εργαζομένων του κλάδου και αύξηση των κομίστρων για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας.

Σημείωσε ότι θέση του ΚΚΕ είναι ένας ενιαίος κρατικός φορέας μεταφορών με κεντρικό σχεδιασμό, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης του λαού και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.