«Το Ληξούρι ανάμεσα σε δύο σεισμούς 1867-1953»

Το Σωματείο για την Προβολή & Διάσωση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς Ληξουρίου- Παλικής “Ο Πάλιος” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Σωματείο « Ο Πάλιος» είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση του λευκώματος που αφορά στην πόλη μας «Το Ληξούρι ανάμεσα σε δύο σεισμούς 1867-1953». Πρόκειται για ένα εκδοτικό εγχείρημα που περιλαμβάνει 42 ζωγραφικούς πίνακες του Γεράσιμου Α. Λεγάτου, πανεπιστημιακού δασκάλου μαθηματικών.

Η έκδοση περιλαμβάνει επιπλέον συνοδευτικά κείμενα και σκίτσα που παρουσιάζουν πτυχές του καθημερινού βίου παλαιών Ληξουριωτών. Την έκδοση προλογίζουν ο δημιουργός των έργων κ. Γεράσιμος Ανδρογιάννη Λεγάτος, ο πρόεδρος του Σωματείου « Ο Πάλιος» κ. Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός και η τ. πανεπιστημιακή καθηγήτρια της Ιστορίας της τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κα. Δώρα Μαρκάτου. Το έργο είναι έκδοση του « Πάλιου», όπου και τα ζωγραφικά έργα έχουν περιέλθει με νομικό καθεστώς στη δικαιοδοσία του Σωματείου.

Η πραγματοποίηση του εκδοτικού εγχειρήματος κατέστη δυνατή χάρη στην ευγενική χορηγία του συντοπίτη μας κ. Αριστείδη Αθ. Μοσχόπουλου εκ μέρους της εταιρείας “Kefalonia Ferries –Vikentios Damodos”. Το λεύκωμα διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο “Happy House” στο Ληξούρι, τηλ. 2671 092411, haphouse@otenet.gr.

Το Δ. Σ. του Σωματείου για την Προβολή & Διάσωση της Πολιτισμικής
Κληρονομιάς Ληξουρίου- Παλικής “Ο Πάλιος”