«Το μέλλον ήρθε πιο νωρίς». Αύριο (9/8) η παρουσίαση του βιβλίου του Παν. Μεταξάτου

Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγή Μεταξάτου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΗΡΘΕ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη (9/8) και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καρδακάτων στη Θηνιά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδακάδων τιμά τον Παναγή Μεταξάτο παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο «Το Μέλλον Ήρθε πιο Νωρίς» στον χώρο όπου ο αείμνηστος χωριανός τους Ιωάννης Γερολυμάτος με το κληροδότημα που άφησε είχε κτιστεί τότε το σχολαρχείο που σήμερα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο.

Το κληροδότημα κάλυπτε και τα έξοδα λειτουργίας του σχολαρχείου για να φοιτούν τα παιδιά του χωριού και αυτό σήμερα έχει μετατραπεί σε οικονομική βοήθεια των παιδιών των Καρδακάτων και της Θηνιάς γενικότερα τα οποία σπουδάζουν στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που η πλειοψηφία των παιδιών της περιοχής και ιδιαίτερα των Καρδακόπουλων έχει μορφωθεί που αλλιώς λόγω συνθηκών φτώχειας η επιλογή τους θα ήταν μετανάστες ή ναυτικοί.

Ο Παναγής με το νέο του βιβλίο, που το χαρακτηρίζει ταυτόχρονα και έναν οδηγό αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, περιλαμβάνει πέντε εδικές νοητικές ασκήσεις για προγραμματισμό πάνω στα πιο κρίσιμα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου.

  •  Eλεγχος του στρες-Νοητική χαλάρωση
  •  Αλλαγή Περιοριστικών Πεποιθήσεων
  •  Aσκηση Νοητικής Εστίασης
  •  Επίτευξη Στόχου
  •  Aσκηση Συγχώρησης

Είπαν για το Βιβλίο:

«Το Το Μέλλον Ήρθε Πιο Νωρίς αποτελεί µια ευχάριστη έκπληξη, γιατί µας δείχνει πώς εμείς θα το φέρουμε νωρίτερα, πριν χαθεί, ίσως για πάντα, στο χάος του «επιστηµονικοτεχνικού» και «καταναλωτικού» πολιτισμού µας-και τα δύο, μοντέλα της αποξένωσής µας».

∆ηµήτρης Σταυρόπουλος

Ψυχολόγος-Κοινωνιολόγος

«Σε προκαλεί να δεις την καθημερινότητα και το μέλλον από µια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία».

Παύλος Παπαδάτος

Επικοινωνιολόγος-Οικονοµολόγος

«Αποτελεί εγχειρίδιο και κατεύθυνση για αυτοσυνειδησία, οδηγό για µια υπέροχη ζωή, γεµάτη πληρότητα και εκπλήρωση».

Ευστάθιος Σερµιέ

Νομικός

«Το βιβλίο αυτό, απλό, κατανοητό και ευανάγνωστο, δεν αποτελεί µόνο µια κλήση σε ένα “ολοένα και καλύτερο” βίωµα ύπαρξης, αλλά και µια τρυφερή υπενθύμιση της βαθύτερης φύσης µας».

Δρ. Αθανάσιος ∆ούλαλας

Καρδιολόγος-Ομοιοπαθητικός