Το μεγάλο ταξίδι του Μιχάλη

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Xr.Papadatos1@gmail.com

➔ ΕΙΧΕ εκτυπωθεί ο «Η» προχθές το βράδι όταν έφθασαν στην εφημερίδα τα άσχημα μαντάτα.

➔ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ο Βαγγελάτος, ο αγαπημένος φίλος, συχωριανός και συνεργάτης μας εδώ στον «Η», είχε ξεκινίσει το ταξίδι του προς τους Ουρανούς.

➔ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ!

➔ ΠΟΥ ΚΑΘΕ τόσο μας έστελνε τα ευθυμογραφήματά του και μας ξεσήκωνε. Γεμάτα από σοφίες, σαρκασμό και χιούμορ.

➔ ΤΙ ΝΑ πρωτοθυμηθώ τούτες τις στιγμές!

➔ ΤΗΝ αστείρευτη αγάπη του για το Χωριό, την Κεφαλονιά, την εφημερίδα, για όλους μας. Γεμάτος άφθαστη καλοσύνη για τους νορμάλ ανθρώπους και «τσιγκλίσματα» -όπως τα έλεγε- για εκείνους που ξέφευγαν, που παραστρατούσαν. Ο δρόμος για το Μιχάλη ήταν μόνον ένας: Ο σωστός.

➔ ΠΑΡ’ ΟΛΟ που ο κόσμος τον εξέλεξε δήμαρχο, η σχέση του με την πολιτική δεν ήταν καλή. Τον βασάνιζαν τα άσχημά της, οι παρανομίες της, τα στραβά και τα ανάποδά της. Και πάντα τα καυτηρίαζε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

➔ ΕΦΥΓΕ με δύο μεγάλες πικρίες, απ’ ό,τι καταλάβαινα, όταν συναντιώμασταν. Για το μεγάλο φιάσκο της Γέφυρας με τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων και για τη μη αποκατάσταση του καμπαναριού της Παναγίας στα Κουρουκλάτα.

➔ ΤΟ βιογραφικό του που διαβάζετε σήμερα και το κείμενο του Τάκη Παυλάτου μου τα ενεχείρησε πριν δύο χρόνια σε φάκελο, συνοδευόμενα από το απαραίτητο χιούμορ: «Χρήστο για να μη ψάχνεις …όταν ψοφίσω»!

➔ ΜΙΧΑΛΗ, ήσουν σε όλα υπέροχος, μα το Θεό. Και μια θέση κοντά σ’ Εκείνον σίγουρα θα υπάρχει για σένα.