Το νέο βιβλίο του Νίκου Μελέτη

Σήμερα Παρασκευή θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Νίκου Μελέτη “Η συμφωνία που “γκρίζαρε” το Αιγαίο-Από τα Ιμια στη Μαδρίτη” που συνέγραψε με τον κουμπάρο του δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου.

Ο Νίκος Μελέτης σχετικά ανέφερε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

“Τι πιο ωραίο να ανασυνθέτεις γεγονότα που σφράγισαν κρίσιμες στιγμές των ελληνοτουρκικών, να συμπληρώνεις το παζλ με κομμάτια που τότε σου έλειπαν. Και αυτό μέσα από τα απόρρητα έγγραφα των Αμερικανών. Και να βιώνεις σήμερα στα ελληνοτουρκικά, χρόνια μετά, τις συνέπειες αποφάσεων που δέσμευσαν την χώρα. Βρεθήκαμε και πάλι μαζί με τον @mignatiou, (όχι βεβαίως ότι χαθήκαμε και ποτέ) και το αποτέλεσμα είναι ήδη στο τυπογραφείο…

Ο “Η” εύχεται στους συγγραφείς του βιβλίου καλοτάξιδο!

Ποιός είναι

Ο Νίκος Μελέτης γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1962. Είναι γιος των αείνηστων δασκάλων Δημητρίου και Αγγελικής Μελέτης.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1987. Από το 1990 καλύπτει το διπλωματικό ρεπορτάζ, αρχικά στην ΕΡΤ και κατόπιν και στην εφημερίδα “Έθνος”, ενώ μέχρι και σήμερα είναι στην ΕΡΤ. Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, έζησε από κοντά τις αλλαγές που επέφερε η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού στο χώρο των Βαλκανίων και των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών. Κάλυψε τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία και παρακολούθησε από κοντά όλες τις τελευταίες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού αλλά και τη μακρά και επίπονη πορεία των ευρωτουρκικών και ελληνοτουρκικών σχέσεων.