Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Καναδά 3ετούς θητείας

O συμπολίτης μας από τη Σάμη, καθηγητής κ. Γαβριήλ Μανωλάτος υπογράφει το πρωτόκολλο ορκωμοσίας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το ονομαζόμενο Μικρή Βουλή, της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.
Η ορκωμοσία έγινε στον καθεδρικό ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Μόντρεαλ, στις 19 Ιουνίου και οι εκλογές ανάδειξης του νέου Δ.Σ της ΕΚΜΜ έγιναν την Κυριακή 12 Ιουνίου.
Υπενθυμίζουμε, ότι ο κ. Μανωλάτος είναι και μέλος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου του Κεμπέκ, εκπροσωπώντας την Κεφαλλονίτικη Αδελφότητα του Καναδά «ΑΙΝOΣ»
Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ) είναι ο μεγαλύτερος ομογενειακός οργανισμός στον Κόσμο. Εκπροσωπεί 85.000 Έλληνες ομογενείς της ευρύτερης περιοχής του Μόντρεαλ. Παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (δημοτικό και γυμνάσιο) σε 2.000 Ελληνόπουλα του Μόντρεαλ, τα οποία φοιτούν σε 9 ιδιόκτητα σχολικά κτίρια. Διαθέτει 6 ελληνορθόδοξες εκκλησίες ιδιοκτησίας της ΕΚΜΜ στελεχωμένες με Έλληνες ιερείς του Oικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαθέτει επίσης, 3 αθλητικά κέντρα, 3 κοινωνικές υπηρεσίες, απασχολεί 300 μόνιμους υπαλλήλους, έχει 2 κοινοτικά κέντρα και διαθέτει μια ακίνητη περιουσία αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
O ετήσιος προϋπολογισμός της ΕΚΜΜ αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.
Η ΕΚΜΜ διοικείται, από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε 3 χρόνια.