Το ντοκυμαντέρ «Λουλούδια του Πελάγους», του Γιώργου Μεσσάρη, σε φεστιβάλ της Μόσχας

Το ντοκιμαντέρ του συμπατριώτη μας Γιώργου Μεσσάρη «Λουλούδια Του Πελάγους» θα προβληθεί στην 3η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου Μόσχας που άρχισε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 8 Οκτωβρίου στον ιστορικό κινηματογράφο «Ιλούζιον».

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας. Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ η ιδρύτρια και διευθύντρια του Κέντρου, Δρ Θεοδώρα Γιαννίτση, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί αποκύημα πολυετούς εργασίας. Εργασίας επιλογής και προσδιορισμού των έργων, επαφών με τους δημιουργούς τους, με τους οποίους στην πορεία αναπτύχθηκε διαπροσωπική σχέση και φιλία, επίπονης και επίμονης εργασίας για τη μετάφραση, μεταγλώτισή των κ.λπ.

»Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να ευχαριστήσουμε την Κρατική Ταινιοθήκη της Ρωσίας – «GOSFILMOFOND», τον πρόεδρό της Νικολάι Μιχάιλοβιτς Μποροντατσόβ και τους συνεργάτες του, καθώς και τη διεύθυνση του κινηματογράφου «Illuzion», τη Νίνα Αλεξάντροβνα Μποροντατσόβα και τους συνεργάτες της, για την συνεπή, άμεση, αποτελεσματική σύμπραξη και συνεργασία…»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ θα συμβάλει σημαντικά στην προβολή της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης στο κοινό της Ρωσίας το οποίο ήδη δείχνει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις φυσικές ομορφιές της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης αλλά και την ενδιαφέρουσα ιστορία τους, όπως την αφηγούνται διάφοροι ακαδημαϊκοί.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην εντυπωσιακή και πολυδιάστατη συμμετοχή των Κεφαλλονιτών στην επιστημονική και οικονομική ζωή της Ρωσίας.

Η ιστορία αρχίζει από το μακρινό Σίδνεϊ από όπου ξεκινά ένα νεαρό ζευγάρι με τα δύο παιδιά τους για να επισκεφθούν τη γενέτειρα τους, την Κεφαλλονιά. Τους υποδέχονται στο αεροδρόμιο, γεμάτοι χαρά, ο παππούς και η γιαγιά. Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ τους βλέπουμε σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και σε εκδηλώσεις. Όμως, η χαρά της επίσκεψης μετατρέπεται σε θλίψη όταν φθάνει η στιγμή του αποχωρισμού…

 

Οι ηθοποιοί Ρωσσέτος Λούζης και Μιμή Παϊζάνη.
Το γραφικό χωριουδάκι Άσος της Κεφαλονιάς.
Ο ιστορικός κινηματογράφος της Μόσχας «Ιλούζιον» στον οποίο θα γίνουν οι προβολές.
Ο ιστορικός κινηματογράφος της Μόσχας «Ιλούζιον» στον οποίο θα γίνουν οι προβολές.