Το νόμισμα έχει δύο όψεις όταν είναι στον αέρα και όχι όταν πέσει κάτω κύριοι της ΑΝΑΣΑ

Στ. Τραυλός

Το νόμισμα έχει δύο όψεις όταν είναι στον αέρα και όχι όταν πέσει κάτω κύριοι της ΑΝΑΣΑ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σταύρος Τραυλός.

Η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

Από την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Περιφερειακή Αρχή και εγώ προσωπικά έχω επιλέξει να μην αναλώνομαι σε άσκοπους αντιπολιτευτικούς διαξιφισμούς καθώς προτεραιότητα μας είναι οι πράξεις και η παραγωγή έργου.

Εξεπλάγην ομολογουμένως με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΑΝΑΣΑ αλλά και την εντύπωση που έχουν για τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης διότι αν είναι προϊόντα πραγματικής αντίληψης των πραγμάτων καθιστούν εαυτούς άκρως επικίνδυνους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επιπλέον η αυτοκριτική και ο απολογισμός είναι χαρακτηριστικά που ο αιρετός είναι δόκιμο να ενεργοποιεί καθημερινά για να μπορεί να βελτιώνει τον εαυτό του και να είναι παραγωγικός στην τοπική κοινωνία που υπηρετεί και όχι δυο χρόνια μετά την λήξη της θητείας του, θεωρώντας ότι έχει εξασφαλίσει τη λήθη των πολιτών.

Εφόσον λοιπόν κύριοι της ΑΝΑΣΑ μιλήσατε για αυτοκριτική ας βοηθήσουμε μαζί τους πολίτες των νησιών μας για κάποια θέματα που μας αφήσατε σαν βαριά παρακαταθήκη:

  1. Πλημμύρες 2015: Η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των φακέλων και η καταβολή της αποζημίωσης των πληγέντων έλαβε χώρα αρχές του έτους 2021.
  2. Πλημμύρες 2016 για την περιοχή της Αγ. Ευφημίας: Δεν υπάρχει καμιά επεξεργασία φακέλων τους οποίους αναζητούσαμε αρκετό καιρό ανά τις υπηρεσίες και είμαστε ήδη σε επαφή με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για την επεξεργασία και ολοκλήρωσή τους.
  3. Δωρεά Περιφέρειας Αττικής για την πολύπαθη από τους σεισμούς Παλική: Χρειάστηκε να αιτηθούμε και πετύχαμε νομοθετική ρύθμιση για παράταση της δωρεάς προκειμένου να μην επιστραφούν τα χρήματα καθώς δεν είχε απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ σε έργα από το εν λόγω ποσό. Η δωρεά είχε διάρκεια 4 έτη από την σύστασή της και τυχόν αδιάθετα ποσά θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Περιφέρεια Αττικής.
  4. Κατεδαφίσεις κτηρίων από τους σεισμούς: Είναι γνωστό σε κάθε έμπειρο αιρετό της Αυτοδιοίκησης ότι πριν από την έναρξη οποιασδήποτε διαγωνιστικής διαδικασίας θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη διοικητική πράξη δέσμευσης πίστωσης. Δεδομένου ότι η συμπληρωματική χρηματοδότηση εγκρίθηκε το έτος 2017, το έτος 2018 συνάψατε προγραμματική με τον τέως Δήμο Κεφαλλονιάς και ο διαγωνισμός επίσης ξεκίνησε το έτος 2018, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η όποια παράλειψη εξασφάλισης έκδοσης της ως άνω διοικητικής πράξης σίγουρα δεν αφορά την παρούσα Περιφερειακή Αρχή.
  5. Απαλλοτρίωση Καραβόμυλου – Αγ. Ευφημίας: Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το έτος 2017, στις 05.04.2019 εκδόθηκε έκτακτη ανακοίνωση του τότε Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας κ. Δρακουλόγκωνα, με την οποία καλούνταν οι ιδιοκτήτες των όμορων ακινήτων της επαρχιακής οδού να προσκομίσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας των ακινήτων τους εν όψει τάχα της έναρξης της απαλλοτρίωσης αφού με περίσσια ειλικρίνεια εμμέσως πλην σαφώς δηλώνοντας ότι δεν έπραξε τίποτα αποδέχθηκε το αυτονόητο ότι η ως άνω ανακοίνωση δεν ήταν παρά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα.
  6. Αξιοποίηση Άλσους Λαυράγκα στον οικισμό των Ραζάτων: Ένα έργο ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που εντάχθηκε χωρίς καμιά ωριμότητα μελετών σε πρόγραμμα Interreg και εμφανή τον κίνδυνο απώλειας εξ αυτού του λόγου των προθεσμιών του προγράμματος, με Προγραμματική Σύμβαση που συνήφθη πρόσφατα μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δικτύου Πόλεων ΔΕΠΑΝ θα έχουμε το σύνολο των μελετών που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση του έργου εντός τετραμήνου.

Ωστόσο η “επιτυχημένη” αυτοδιοικητική σας πορεία καλά κρατεί και ως αντιπολίτευση:

  1. Επιστροφή εγγυητικής από το έργο του Πισαετού Ιθάκης: Σας θυμίσουμε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήσασταν εκείνη η παράταξη που δεν ψήφισε τον συμβιβασμό για την επιστροφή των χρημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης με το δήθεν επιχείρημα για δέσμευση της Περιφέρειας τα χρήματα να αξιοποιηθούν μόνο για έργα στην Ιθάκη.
  2. Η απομάκρυνση των δέντρων από τον ΙΑΝΟ στο πλαίσιο δράσης της Πολιτικής Προστασίας καταψηφίστηκε κατά την λήψη απόφασης για την ανάθεση της εν λόγω εργασίας στην Οικονομική Επιτροπή από τον εκπρόσωπό της παράταξης σας κ. Χαλικιά

Κύριοι της ΑΝΑΣΑ η προσπάθεια σας να καλύψετε τα λάθη και τις παραλείψεις της θητείας σας είναι δραματική. Όμως το νόμισμα έχει δύο όψεις όταν είναι στον αέρα…δυστυχώς για εσάς η όψη που έμεινε στην επιφάνεια όταν αυτό έπεσε γράφει “ΑΠΟΤΥΧΙΑ” και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παράταξη της ΑΝΑΣΑ!

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλληνίας και Π.Ε. Ιθάκης
ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ