Το πανταχόθεν βαλλόμενο καλάθι της νοικοκυράς!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➙ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, Καλημέρα σας!

➙ΣΕ ένα νέο «ΘΑΥΜΑ» της Χρηματοοικονομικής «Επιστήμης» θα αναφερθώ σήμερα και πολύ σύντομα, παρά το γεγονός ότι αποφεύγω πλέον να αναφέρομαι σε θέματα Χρηματο-οικονομίας, τέτοια στα οποία αφιέρωσα πολλές δεκαετίες εντατικής μελέτης και επαγγελματικής ενασχόλησης, ακριβώς επειδή γνωρίζω ότι τυγχάνει ιδιαζόντως Απεχθής, και λίαν …απαγορευτική στην κοινοποίησή της, η «σκληρή» Αλήθεια, ειδικά στις μέρες μας:

➙MΕ άνοδο 23% έως και 83% στα καθημερινά, απολύτως αναγκαία, καταναλωτικά μας αγαθά, με πολύ μεγαλύτερη άνοδο, γνωστή σας ήδη, στις διάφορες μορφές, απαραίτητης στην καθημερινότητά μας  ενέργειας, τέτοιαν της τάξης του …200 και του …300%, ο Πληθωρισμός μας …«τιθασεύεται», σε …μονοψήφια νούμερα! ΘΑΥΜΑ! ΘΑΥΜΑ!!!

➙ΑΥΤΟΣ, ο πάλαι ποτέ αναμενόμενος ως ….ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ τέτοιος, υπό το υποτιθέμενον «ανεπηρέαστον» πληθωριστικά ευρώ μας, αυτός ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ο πραγματικός, για κάθε νοικοκυριό, ειδικά τoύτο, των νυχθημερόν μοχθούντων για τον επιούσιον!

➙ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΝ Πληθωρισμό μας, αναφέρομαι!

Στον Αληθινόν! Στον ουσιαστικόν, στον αντικειμενικόν, στον ειλικρινέστατα και πέραν οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων, εκάστοτε υπολογιζόμενον-δημοσιευόμενον τέτοιον(Κάτι πολύ δύσκολο, για κάθε Πολιτική Διαχείριση, ομολογουμένως! Διαχρονικά!).

➙ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι κοινωνικές ανισότητες, και μειώνεται δραματικά, η αγοραστική δύναμη των πτωχοτέρων ειδικά, ενώ …ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ τα κέρδη των κατεχόντων σωρείαν προ’ι’όντων, προς πώλησιν ήδη! Όσοι δε εξ αυτών, είχαν δανεισθεί ποσά τεράστια για προμήθειες απαραίτητων καταναλωτικών ειδών, ξεχρεώνουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία, διαθέτοντες πολύ λιγότερες από τις προμήθειές τους, για τις ίδιες ή και πολύ μεγαλύτερες εισπράξεις!

➙ΑΝΕΛΕΗΤΗ η «επίθεση» που δέχτηκε, δέχεται, και θα δέχεται, το πανταχόθεν βαλλόμενο «καλάθι της νοικοκυράς»! Για ΕΝΑ παράδειγμα και μόνο!

➙ΤΟΝ νιώθει στο πορτοφολάκι της, η κάθε νοικοκυρά (ΑΥΤΗ η νοικοκυρά ΜΟΝΟ, γνωρίζει το ύψος του Πληθωρισμού, το πραγματικό), γιατί όταν φθάσει στο ταμείο να πληρώσει για τα λίγα αγαθά που ψώνισε, καταλαβαίνει(από τις ΝΕΕΣ τιμές της …εβδομάδος), πως πρέπει να …βγάλει από το καρότσι μερικά άκρως απαραίτητα αγαθά, γιατί τα χρήματα που διαθέτει, έφθαναν την προηγούμενην εβδομάδα, για τα ίδια αγαθά, όμως, πλέον …δεν φθάνουν!!!

➙ΘΑ επιβιώσουμε; NAI, ασφαλώς! Υπό μίαν προυπόθεσιν όμως: Να επιζητούμε, να ψάχνουμε, να ΘΕΛΟΥΜΕ να γνωρίζουμε την Πραγματικότητα, όσο σκληρή, και ΑΝΑΛΟΓΑ να πορευόμαστε! Διαφορετικά…