Το παρασκήνιο του ερχομού του Κυριάκου Μητσοτάκη

⦿ Καλημέρα και καλό μήνα.

⦿ Με πολύ πούσι και βροχές μπήκε ο Μάιος και η Πρωτομαγιά δεν γιορτάστηκε δεόντως στα Νησιά μας όπως άλλα χρόνια.

⦿ Όπως προβλέπει η ΕΜΥ ο καιρός στην περιοχή μας θα συνεχίσει να είναι βροχερός σήμερα και αύριο.

⦿ Πάντα σε εμπόδια η φετεινή Άνοιξη…

⦿ Και μέσα σ’ αυτές τις δυσκολίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, ξαφνικά και αρχικά, ότι θα έρθει στην Κεφαλονιά σήμερα για να συνομιλήσει με τους πολίτες.

⦿ Μάλιστα βγήκε και η σχετική γαλάζια αφίσα, που βλέπετε, για τον ερχομό του 3/5!

⦿ Όμως, βλέποντας ότι η ΕΜΥ προβλέπει άσχημες καιρικές συνθήκες για σήμερα, αργά προχθές το βράδι αποφασίστηκε ο ερχομός του πρωθυπουργού στο Νησί μας να γίνει αύριο!

⦿ Γιατί όμως ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του αποφάσισαν ξαφνικά την πρωθυπουργική επίσκεψη στο Νησί μας;

⦿ Σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές από την Πειραιώς, τέσσερις είναι οι λόγοι της ξαφνικής αυτής επίσκεψης:

⦿ Πρώτον, οι πληροφορίες που έφτασαν στο Μαξίμου για μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίως, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στην Κεφαλονιά.

⦿ Δεύτερον, αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να ενισχύσει το στόχο για παραμονή της μονοεδρικής μας στην ΝουΔού, μετά τα όσα παρατράγουδα συνέβησαν με τον βουλευτή Παναγή Καππάτο και την πρόσδεσή του στο τοπικό ολιγαρχικό σύστημα Μιχαλάτου.

⦿ Τρίτον, να θωρακίσει την επιλογή του στο πρόσωπο του Ναπολέοντα Μαραβέγια, ενός καθηγητή με πανελλήνια εμβέλεια, προσδίδοντας κύρος στη μονοεδρική μας. Και

⦿ Τέταρτον, να ξαναθυμίσει στους πολίτες ότι το μεγάλο έργο της ανακατασκευής του δρόμου Αργοστολίου-Πόρου (που ο ίδιος εξήγγειλε τον Απρίλιο του 2021, με την προηγούμενη επίσκεψη του στην Κεφαλονιά), προχωρεί και θα μπει σε «γραμμή προτεραιότητας», εφ’ όσον η ΝουΔού σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

⦿ Κι’ ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του σχεδίαζαν το ταξίδι ενταύθα, φεύ!

⦿ Βγήκε «στον αέρα» ένα άλλο σκάνδαλο με το βουλευτή Παναγή Καππάτο, που αφορά τα λεφτά του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, την περίοδο που ο Καππάτος ήτανε πρόεδρος.

⦿ Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε από τον προηγούμενο πρόεδρο του ΔΣΚ, τον αείμνηστο Παναγή Γεράκη, το ταμείο του Συλλόγου με 110.000 ευρώ, τα οποία εξανεμίστηκαν και ο ΔΣΚ πήγαινε για πτώχευση…

⦿ Μάλιστα υπάρχουν και πληροφορίες που λένε ότι όταν το Μαξίμου έμαθε για το νέο παρατράγουδο του Καππάτου από τα …παλιά, υπήρξαν εισηγήσεις να μην έρθει καθόλου ο Μητσοτάκης στην Κεφαλονιά.

⦿ Όμως επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις και ανέβαλαν τον ερχομό για μιά ημέρα «λόγω καιρού» (για αύριο) μέχρι να συνέλθει ο Κυριάκος…

⦿ Αύριο πάλι εδώ.

Ιβάν