Το ΠΑΣΟΚ για τα 5.000.000 Ε της Ρένας Δούρου

Από το ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Εξ’ αφορμής της πρόσφατης επίσκεψης της Περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου στην Κεφαλονιά για την επίδοση της επιταγής των 5 εκατομμυρίων ευρώ ως δωρεά της Περιφέρειας Αττικής προς το σεισμόπληκτο Νομό μας, θα θέλαμε να πούμε τα εξής:

α) Η απόφαση να δοθούν τα χρήματα ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στις 4‐2‐ 2014, με Περιφερειάρχη τον κύριο Γιάννη Σγουρό (υπ’αριθμ. απόφαση 42/2014).

β) Παράλληλα από τον κύριο Σγουρό ξεκίνησαν όλες εκείνες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προς την τότε κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ) προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επέτρεπε την εκταμίευση των χρημάτων. (ΑΠ σχετικού εγγράφου προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά 27061/ 6‐2‐2014).

γ) Αυτή λοιπόν την νομοθετική ρύθμιση που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, μετά από τρία σχεδόν χρόνια καθυστέρησης , υλοποίησε η σημερινή Κυβέρνηση και μάλιστα γι’ αυτό τον λόγο επαίρεται και η κυρία βουλευτής του Νομού για τις μεγάλες και αξιόλογες νομοθετικές της παρεμβάσεις. Με αυτούς τους ρυθμούς ίσως μετά και από μια πενταετία να αρχίσουν να υλοποιούνται τα σχετικά έργα.

δ) Κάθε βοήθεια που προσφέρεται στον τόπο μας είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη. Ευχαριστούμε λοιπόν την κυρία Δούρου που υλοποίησε απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και δόθηκαν τα χρήματα στον Νομό μας. Βέβαια, οι κανόνες πολιτικής δεοντολογίας επιτάσσουν, όταν κάτι καλό γίνεται σε έναν τόπο, να αναφέρεται και ποιοι άλλοι ήταν αυτοί που συνετέλεσαν σε αυτό.

ε) Ελπίζουμε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο σε σωστές δράσεις, μελέτες και έργα που έχει ανάγκη η Παλλική.

Δεν χωράνε μικροπολιτικές συμπεριφορές και παιχνίδια σε τέτοιου είδους ζητήματα. Ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για την επούλωση όλων εκείνων των πληγών που άφησαν οι καταστροφικοί σεισμοί στον τόπο μας και που δυστυχώς οι περισσότερες ,ιδιαίτερα στη Παλλική, είναι ακόμη ανοικτές με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής.

Νομαρχιακή

επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κεφαλονιάς-Ιθάκης