Το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να υποτιμά τους Ελληνες λέει ο τ. υπουργός και τομεάρχης Ανάπτυξης Παύλος Γερουλάνος

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε προς την ηγεσία του ΠΑΣOΚ ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, καθώς τονίζει ότι ο διάλογος για την κεντροαριστερά «ενδιαφέρει ελάχιστους κρατικοδίαιτους παράγοντες», καλώντας τη Χαριλάου Τρικούπη να ανοιχτεί στην κοινωνία «αντί στα στελέχη της Κεντροαριστεράς για τη νομή της εξουσίας».
Ειδικότερα απαντώντας στην ερώτηση «τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το ΠΑΣOΚ για να μπορέσει να επανακάμψει; Ηταν ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας και έχει συρρικνωθεί σε μικρά ποσοστά», ο κ. Γερουλάνος απάντησε:
«Πρώτον, να σταματήσει να ασχολείται με τον εαυτό του και να ασχοληθεί με την Πατρίδα και τους πολίτες. Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά όπως γίνεται σήμερα ενδιαφέρει ελάχιστους κρατικοδίαιτους παράγοντες ενώ θα έπρεπε να αφορά όλη την κοινωνία. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι αντί να καλέσουμε όλη την κοινωνία σε ανοιχτές διαδικασίες για την επεξεργασία θέσεων για την κοινωνία, καλούμε στελέχη της Κεντροαριστεράς πίσω από κλειστές πόρτες για τη νομή εξουσίας μεταξύ μας.
Δεύτερον, να σταματήσει να υποτιμάει τον εαυτό του. Τι λέει σήμερα; Ότι μόνο του είναι αδύναμο κόμμα, αλλά αν έρθουν το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣO και η ΔΗΜΑΡ θα γίνει δυνατό. Αυτό είναι λάθος. Τα κόμματα δυναμώνουν όταν τα ακούει και τα αποδέχεται η κοινωνία. Αντί να διαπραγματευόμαστε με τους αρχηγούς των όμορων κομμάτων θα έπρεπε να μιλούμε στους ψηφοφόρους τους και τους ψηφοφόρους που σήμερα απέχουν.
Τρίτον να σταματήσουμε να υποτιμούμε τους Έλληνες. Κάποιοι πιστεύουν ότι αν ο κ. Θεοδωράκης πει «πάμε στην Συμπαράταξη», οι ψηφοφόροι του θα ακολουθήσουν λες και είναι άβουλοι. Και αυτό είναι λάθος. Αν ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Θεοχαρόπουλος κλείσουν τα κόμματά τους, οι ψηφοφόροι τους θα πάνε στο κόμμα με το οποίο συμφωνούν. Πώς θα ξέρουν αν συμφωνούν μαζί μας όταν απαξιώνουμε να τους μιλήσουμε και μιλάμε μόνο στους αρχηγούς τους;
Το ΠΑΣOΚ έχει το μόνο ολοκληρωμένο αξιακό πλαίσιο στον πολιτικό μας χώρο, έχει ιστορία για την οποία θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι και έχει στελέχη με πείρα. Αντί να τα αξιοποιούμε υπέρ της Ελλάδας και του Έλληνα πολίτη που τα έχει ανάγκη τα εγκαταλείπουμε, αντί να τα υπερασπιζόμαστε τα απαξιώνουμε, αντί να τα προβάλουμε τα κρύβουμε. Μα αν εμείς φερόμαστε έτσι στο ΠΑΣOΚ, γιατί ο πολίτης να του συμπεριφερθεί αλλιώς;».