Το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητάει ανάκληση του Π.Σ. για ΕΟΤ και Ιωάννινα

Την ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος στη συγκρότηση του Οργανογράμματος του Ε.Ο.Τ. για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννενα αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο, που διεξήχθη το Σάββατο, 25/8, με τηλεδιάσκεψη από τις αίθουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του Περιφερειάρχη να συσταθεί επιτροπή προκειμένου να θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε:

  1. Την ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννενα
  2. Η λειτουργία των κρατικών δομών να ακολουθεί το πλαίσιο της διάρθρωσης των 13 Περιφερειών της χώρας
  3. Τη σύσταση Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με διεκδικούμενη Υπηρεσία Εσωτερικού του ΕΟΤ Ιονίων Νήσων και Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΠΥΤ)
  4. Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα παραδοθεί στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες από επιτροπή τοπικών παραγόντων (αυτοδιοίκηση, βουλευτές, παραγωγικοί φορείς) με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο.