Το πρόβλημα της Yγείας στην Έρισο και τη Βόρεια Κεφαλονιά

Ν. Φαραντούρης

Τις προάλλες στην ανοιχτή συνέλευση πολιτών στις Βασιλικάδες της Ερίσου για την υγεία με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Περιβάλλοντος και της Κίνησης Πολιτών, μαζί με τον Σπύρο Γαλιατσάτο και τη Διονυσία Πολλάτου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζήτησα:

▶︎ Την παρουσία αγροτικού γιατρού στις Βασιλικάδες σε μόνιμη βάση.

▶︎ Τη χορήγηση επαρκών κινήτρων για την προσέλκυση ενδιαφέροντος για τους αγροτικούς γιατρούς.

▶︎ Την ενεργοποίηση της δυνατότητας υπηρέτησης της στρατιωτικής θητείας σε (αγροτικούς) γιατρούς.

▶︎ Τη στάθμευση ασθενοφόρου με το πλήρωμα του στα Διβαράτα σε μόνιμη βάση και τουλάχιατον κατά τους μήνες αιχμής που θα καλύπτει ολόκληρη την περιοχή από τη Σάμη μέχρι το Φισκάρδο κι απ’ το Ληξούρι μέχρι τον Μύρτο. Το γραφείο της κοινότητας Διβαράρων θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως βάση για το πλήρωμα του Ασθενοφόρου.

▶︎ Τη θέσπιση “υγειονομικού ισοδύναμου” κατ’ αντιστοιχία προς το “μεταφορικό ισοδύναμο” του αείμνηστου Νεκτάριου Σαντορινιού στο πλαίσιο της νησιωτικότητας.

▶︎ Τη δυνατότητα εκπαίδευσης κάποιων συμπολιτών μας στη Σχολή Διασωστών στο Αργοστόλι για χρήση απινιδωτή και παροχή πρώτων βοηθειών.

Η Ανοικτή Συνέλευση των Κατοίκων της Ερίσου κατέληξαν σε ψήφισμα ενσωματώνοντας τις προτάσεις μας για τον αγροτικό γιατρό και το ασθενοφόρο.

Επίσης, ο βουλευτής, που συνδέθηκε με skype, δεσμεύτηκε για την αποστολή αγροτικού γιατρού.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν λύνονται με εμβαλωματικές κινήσεις ένα μήνα πριν τις εκλογές, όπως καλή ώρα στην περίπτωση του Πόρου και την (καλοδεχούμενη φυσικά, αλλά απολύτως προεκλογική) εμφάνιση γιατρού στον Πόρο ένα μήνα πριν τις εκλογές στον Πόρο, μετά τη δημόσια κατακραυγή και τις αναρτήσεις μας.

Τα προβλήματα λύνονται με σχέδιο, συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδίκηση.

Διεκδικούμε παντού!

Νικόλας Φαραντούρης

Υποψήφιος Βουλευτής

Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ