Στο ΣΑΣ της 25ης Οκτωβρίου η γραμμή της Σάμης

Σε έκτακτο ΣΑΣ την προσεχή Τετάρτη (25/10) θα ξαναμπεί το μείζον θέμα της επαναλειτουργίας της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, αφού στη χθεσινή συνεδρίαση που κράτησε περίπου 5 ώρες δεν πάρθηκε απόφαση.

Εκπροσοπώντας την Kefalonian Lines ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης κτέθεσε το αίτημα της εταιρείας για άμεση δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή από 1η Νοεμβρίου και παράλληλα από τον Πόρο και την Κυλλήνη να υπάρχει διαφορα δύο ωρών στα δρομολόγια των πλοίων της Kefalonian Lines και της Ionian Group.

Από την πλευρά της η Ionian Group δια του εκπροσώπου της κ. Αργυρόπουλου ζήτησε να βγούν πρώτα τα τακτικά δρομολόγια της εταιρείας και στη συνέχεια να υπάρξει απόφαση για δρομολόγηση πλοίων στην Ιθάκη.

Στην πρόταση αυτή της Ionian Group αντέδρασε η εταιρία Kefalonian Lines, λέγοντας ότι ουσιαστικά υπεκφεύγει να μπει στην ουσία του θέματος, προσθέτοντας ότι τα δύο θέματα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και πρέπει να συζητηθούν μαζί.

Την πρόταση της Kefalonian Lines στήριξαν ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας, η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, καθώς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάσης Λιβιτσάνης.

Ετσι τα μέλη του ΣΑΣ αποφάσισαν να πάρουν την τελική απόφαση στο Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου.

Το ΣΑΣ, ανέβαλε και όλες τις αποφάσεις των εκτός ημερησίας θεμάτων που ήρθαν χθες στην συνεδρίαση και τις παρέπεμψε για την ερχόμενη Τετάρτη.

Μετα το χθεσινό ΣΑΣ, η Kefalonian Lines ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Η Kefalonian Lines κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Σ.Α.Σ. έπραξε στο έπακρο το χρέος της απέναντι στο Κεφαλλονίτικο και Ιθακήσιο λαό, εφόσον τήρησε επακριβώς με την πρότασή της τα όσα είχε εξαγγείλει για τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Το θέμα αναβλήθηκε για την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, παρόλο που η εταιρεία μας ζήτησε πολύ έντονα η απόφαση να ληφθεί σήμερα.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Βουλευτή του νησιού μας κα Α. Θεοπεφτάτου για την στάση της στο ζήτημα και την καίρια παρέμβαση της στο Σ.Α.Σ., καθώς και όλους τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης των νησιών μας οι οποίοι παραβρέθηκαν και μίλησαν για το πρόβλημα της Ιθάκης.

Ελπίζουμε η αναβολή της απόφασης να μην αποτελεί τέχνασμα προκειμένου να ναυαγήσει η λύση του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στα νησιά μας.

Εν αναμονή της Τετάρτης…

Για την Kefalonian Lines

Με εκτίμηση,

Σπυρίδων Δ. Λυκούδης