Το Σμύρνα της Levante Ferries στην Αυλίδα

Yστερα από τρία περίπου χρόνια το πλοίο Σμύρνα άφησε προχθές το νέο μώλο Δραπετσώνας, στον οποίο βρισκόταν από τις αρχές Απριλίου του 2019 και ρυμουλκούμενο οδηγήθηκε στα ναυπηγεία Χαλκίδας στην Αυλίδα, για τον δεξαμενισμό του.

Το πλοίο της Levante Ferries αναμένεται να παραμείνει στη δεξαμενή περίπου ένα μήνα. Θα φορέσει την κίτρινη φορεσιά και τα σινιάλα της εταιρείας του. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται όλες οι εργασίες στους νέους, φτιαγμένους από την αρχή εσωτερικούς χώρους του πλοίου και προς το τέλος της άνοιξης θα είναι έτοιμο, έτσι ώστε στις αρχές του καλοκαιριού να δρομολογηθεί στη διεθνή γραμμή Θεσσαλονίκη-Σμύρνη, ενώ η ονομασία του πλοίου είναι η δωρική εκδοχή της ονομασίας ενός από τα αρχαιότερα λιμάνια στη Μεσόγειο θάλασσα.

Στο νέο πλοίο του κίτρινου στόλου της Levante Ferries, εδώ και αρκετούς μήνες γίνονται προσεχτικά και σωστά μελετημένα βήματα στο σχεδιασμό της πλήρους αναδιαμόρφωσης τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων και το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι συγκλονιστικό για τα σημερινά δεδομένα της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εσωτερική του διακόσμηση συναντιούνται δύο πολιτισμοί, η Ανατολή με τη Δύση, αφού το ανατολίτικο στοιχείο συνδυάζεται με το μοντέρνο.

Την αρχιτεκτονική των χώρων και τη διακόσμηση, έχει αναλάβει το επιτυχημένο γραφείο του κ. Απόστολου Μολυνδρή με την ομάδα του, που είχε δημιουργήσει και το πρώτο πλοίο της εταιρείας, το Fior di Levante.