Το συγκινητικό αντίο στον καπετάν Γεράσιμο

  Καλό σου ταξίδι καπετάν Γεράσιμε.Έφυγε χθές το πρωί από τη ζωή ο άνδρας της αδελφής μας της Νίκης ο καπετάν Γεράσιμος (Μάκης) Κουτροκόης.

Ο Μάκης από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις τάξεις του ΕΛΑΣ και από τότε μέχρι που έφυγε από τη ζωή υπηρέτησε πιστά και με ανιδιοτέλεια τον χώρο του και τις ιδέες του για μια καλύτερη πατρίδα.

Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην θάλασσα μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Από τη μονάκριβη κόρη τους την Σταματίνα (Τίνα) και τον γαμπρό τους τον Δημήτρη είχε την ευτυχία να δει να μεγαλώνουν δίπλα του τα δύο του πολυαγαπημένα εγγόνια, την Χριστίνα και τον Πέτρο.

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά δύσκολα, αλλά πάντα έβλεπε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής και ποτέ δεν έχανε την ευκαιρία να μας τραγουδάει όλα εκείνα τα τραγούδια που αγαπούσε πολύ.

Με ένα από εκείνα τα τραγούδια που σημάδεψαν την ζωή του και που δεν έχανε την ευκαιρία να μας το τραγουδάει που έκανε σπίτι του τον αποχαιρετούμε με ανείπωτη θλίψη κρατώντας στην μνήμη μας όλες εκείνες τις ωραίες αναμνήσεις που ζήσαμε μαζί.

(Makis Metaxas F/B)