Το συγκινητικό «αντίο» του Γιώργου Μαγδαληνού, μετά από 23 χρόνια στο Πανεπιστήμιο «PREMIER»

Hταν 27 Απριλίου και ημέρα Τετάρτη στις πέντε το απόγευμα το 1999 όταν πέρναγα για πρώτη φορά το κατώφλι του PREMIER.

Μια παρουσία στον χώρο της εστίασης που κράτησε 23 ολόκληρα χρόνια, όπως λέμε μια ζωή, στην επιχείρηση αυτή . Τι να πρωτοθυμηθώ στο μακρύ αυτό ταξίδι στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου όλα αυτά τα χρόνια.

Ξεκίνησε από το 1993 στο νεόδμητο τότε Pallazzino των αδελφών Βασιλάτου με τον αείμνηστο υπεύθυνο καταστήματος και μέντορα μου στην εστίαση Μιχάλη Κυπριώτη. Συνεχίστηκε στο il Camino, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Αίνος που ήταν υπό την διαχείριση Τσιμπουρλά-Βαλσαμή με υπεύθυνο πάλι τον Μιχάλη Κυπριώτη και όταν σταμάτησε η λειτουργία του μου έγινε πρόταση μέσω του Γρηγόρη Τσιμπουρλά- φημισμένου κομμωτή της εποχής εκείνης – από τον κ. Ευάγγελο Κονάδη.

«Στο PREMIER με πρύτανη τον καταστηματάρχη Ευάγγελο Κονάδη, ο οποίος ανέβασε τον πήχυ της εστίασης σε άλλο επίπεδο».

Έτσι πλέον έδεσε η συνταγή για να μπορώ τώρα να σας τα εξιστορώ ως ανάμνηση της παρουσίας μου στην πλατεία μας, κάτι το οποίο θα έχετε την δυνατότητα να το διαβάσατε όταν θα εκδώσω την αυτοβιογραφία μου στο πέρασμα μου αυτά τα 29 συνολικά χρόνια.Και αυτό γιατί ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να συνεχίσω την επαγγελματική μου πορεία σε δικό μου χώρο διαχειρίζοντας το πιο παλιό εστιατόριο στην Λάσση στην παραλία του Μακρύ Γιαλού από το 1979 της οικογένειας Καλαφάτη και συγκεκριμένα του Γιώργου Καλαφάτη γιο του κ.Αριστείδη και της κ. Βούλας Καλαφάτη.

Με αγάπη, σοβαρότητα και σεβασμό πάντα στην εξυπηρέτηση των πελατών πήρα αλλά έδωσα τα πάντα ψυχή και σώμα στο Πανεπιστήμιο που ονομάζεται PREMIER.

Μεγάλη σχολή και ανεκτίμητη η εμπειρία όλων αυτών των ετών που ναι μεν σου δίνεται η ευκαιρία αλλά πρέπει να είσαι παρών για να την “αρπάξεις” σε καθημερινή βάση γιατί η σύγκριση και ο ανταγωνισμός είναι συνεχής και δύσκολος.Με πρύτανη τον καταστηματάρχη και δημιουργό αυτής της ιδέας που πήρε σάρκα και οστά τον Ιούνιο του 1991(προϋπήρχε η επιχείρηση Quicks στον χώρο της σημερινής κουζίνας που ήταν στημένη στα πρότυπα της γνωστής αλυσίδας Goody’s από το 1990), Ευάγγελο Κονάδη ο οποίος ανέβασε τον πήχη στον χώρο της εστίασης σε άλλο επίπεδο.

Έγινε ο χώρος αυτός ορόσημο στην πλατεία Αργοστολίου στον οποίο με σιγουριά και αξιοπρέπεια μπορούσε να φιλοξενήσει και να εξυπηρετήσει καλεσμένους όλων των βαθμίδων.Από Ιεράρχες της Εκκλησίας μας προέδρους κρατών, πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές, Ολυμπιονίκες, διασημότητες τόσο εγχώριας όσο και παγκόσμιας φήμης, είμασταν πάντα παρόντες για να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας και να πρεσβεύουμε επάξια το νησί μας σε αυτούς τους φιλοξενούμενους.

Αξίζει όμως από την πλευρά μου να ζητήσω ένα μεγάλο ευχαριστώ από την τοπική κοινωνία που με τίμησε, μας τίμησε και τιμά με την καθημερινή της παρουσία για να μπορεί να υπάρχει και να είναι σε αυτήν την θέση που δίκαια υποδηλώνει το όνομα του όλα αυτά τα χρόνια. Όπως έχω αναφέρει στον κ.Ευάγγελο έχει ήδη γράψει και αυτός με χρυσά γράμματα το όνομά του στην πλατεία Βαλλιάνου μετά τις οικογένειές Καππάτου- Βοσκοπούλα και Σπυράτου-Βλαχοπούλα καθώς πλέον στις μέρες μας είναι πολύ βαρύ το τίμημα της παρουσίας σου στην αγορά αυτή και το πληρώνεις με την ίδια σου την ζωή.Εύχομαι καλή συνέχεια στην παρούσα διεύθυνση της επιχείρησης την οποία εκπροσωπεί επάξια η σύζυγος κ.Μαίρη και η κόρη Γερασιμούλα που με το αγέρωχο βλέμμα του Ευάγγελου ο δρόμος προς την συνεχή επιτυχία είναι μονόδρομος. Επίσης και στους αγαπητούς συναδέλφους στους οποίους μεταλαμπάδευσα με την παρουσία μου τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου για να συνεχίσουν αυτό που αρμόζει στον χώρο του PREMIER.

To PREMIER ήταν το σπίτι μου, το αγάπησα και παραμένει χαραγμένο στην καρδιά μου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένια μου που άντεξε όλα αυτά τα χρόνια την απουσία μου για να μπορώ να είμαι παρών στο καθήκον μου για να εκπληρώσω μέσω αυτού όλες τις υποχρεώσεις μας, γιατί όπως ανέφερα είναι βαρύ το τίμημα και το πληρώνεις με τη ζωή σου.Κάτι το οποίο θα το έχω πιο έντονο πλέον με την ευθύνη που αναλαμβάνω με την οικογένια μου αυτή την φορά.

Σας ευχαριστώ με αγάπη, αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Μαγδαληνός