Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κεφαλλονιάς στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας θα συμμετάσχει στην εκπαιδευτική θεματική Εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα».

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θα προβούν στην υλοποίηση εκπαιδευτικών παρεμβάσεων σχετικά με το θέμα της «Εμφυλης βίας» σε μαθητές Γυμνασίων του Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, μετά απόπρόσκληση των σχολείων προς το Φορέα μας.

Η έμφυλη βία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η άρση των έμφυλων στερεοτύπων είναι σημαντικά ζητήματα, τα οποία οφείλουμε είτε ως ειδικοί, είτε εν γένει ως κοινωνία, να τα συζητάμε και να τα φέρνουμε στην επιφάνεια.

Με το Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου ξεκίνησαν οι ενημερωτικές παρεμβάσεις στα Γυμνάσια της Κεφαλλονιάς με θέμα την έμφυλη βία, στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας “Σώμα και Ταυτότητα”  2017-2018. Στις 14.03.2018 μαθητές και καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου Αργοστολίου παρακολούθησαν το θεωρητικόαλλά και το βιωματικόμέρος της παρουσίασης. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον απότους συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκε συζήτηση πάνω στο θέμα της έμφυλης βίας αλλά και των έμφυλων στερεοτύπων με το πέρας της παρουσίασης. Στην ενημερωτική παρέμβαση στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου (14.03. 2018) συμμετείχαν τα στελέχη της δομής Γασπαράτου Ελένη (Κοινωνιολόγος), Φωή Φωτεινή (Κοινωνική Λειτουργός) και Στρακάτου Αναστασία (Ψυχολόγος).

Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές παρεμβάσεις στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμειών και στο Γυμνάσιο Πάστρας που θα λάβουν χώρα μέσα στο μήνα Μάιο, όπου και θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας “Σώμα και Ταυτότητα” 2017- 2018.

Η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάταων Βίας στην Κεφαλλονιά» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).