Το όνομα του τ. υπουργού Παύλου Γερουλάνου ακούγεται ως πιθανή υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων

Το όνομα του Παύλου Γερουλάνου, συζητείται έντονα τις τελευταίες μέρες στην Χαριλάου Τρικούπη ως πιθανή υποψηφιότητα για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη στην Χαριλάου Τρικούπη, ιστορική έδρα του ΠΑΣΟΚ, πιστεύουν ότι ο πρώην υπουργός (και στενός φίλος) του Γιώργου Παπανδρέου, συγκεντρώνει πολλά από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για μια επιτυχημένη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει αποφασιστικά την μάχη των εθνικών εκλογών, σε περίπτωση που οι τελευταίες δεν πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα τον Μάιο.

Όπως εκτιμούν, χαρακτηριστικά, στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά αναλύοντας το προφίλ του, η υποψηφιότητα Γερουλάνου μπορεί να “επαναπατρίσει” παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που “μετανάστευσαν” στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι έχει σαφή διείσδυση στον αστικό κόσμο και την μεσαία τάξη, ένα target group του εκλογικού σώματος ιδιαίτερα κρίσιμο για μια υποψηφιότητα, ιδίως αυτοδιοικητική, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί και λέγεται ότι ο ίδιος δεν βλέπει αρνητικά “κατ’ αρχάς” μια τέτοια προοπτική, χωρίς βεβαίως να έχει δρομολογηθεί τίποτε προς το παρόν. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γερουλάνος έχει ασκήσει ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν κριτική στο ΚΙΝΑΛ- χωρίς, φυσικά, να έχει “φλερτάρει” με άλλο πολιτικό χώρο.

Στο στρατόπεδο της ΝΔ, θεωρείται βεβαία η υποψηφιότητα του κ. Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας-ίσως μάλιστα ν’  ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπάρχει κάποια… εκκρεμότητα, με δεδομένο ότι την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων έχει από καιρό εκφράσει και ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, στο οποίον λέγεται ότι έχει προταθεί να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, αλλά ο ίδιος πρόσφατα επέμενε ότι κύριο ενδιαφέρον του είναι ο Δήμος Αθηναίων.

(iefimerida.gr)