Τρία «αδειάσματα» του Σωτήρη στον Θεόφιλο!

Η παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Κουρή στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Με …την ευγένεια που διακρίνει τον Σωτήρη και αφού του έδωσε το λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Βαλλιανάτος, τρεις (τουλάχιστον) φορές άδειασε μεγαλοπρεπέστατα και με ευγενικό τρόπο τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Η πρώτη όταν έβαλε τα πράγματα σε τάξη, με αφορμή το θέμα της έγκρισης από το Δ.Σ. της μελέτης αγροτικής οδοποιίας και αφού ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι τα λεφτά (κοντά στο εκατομμύριο) θα βρεθούν από το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με το οποίο είναι σε συνεννόηση. Ο αντιπεριφερειάρχης λοιπόν, άδειασε τον δήμαρχο, λέγοντας ότι το Υπουργείο …δεν έχει δικό του ΕΣΠΑ και χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την οδοποιία για την Περιφέρεια και ότι ο Δήμος θα πρέπει να απευθυνθεί κατευθείαν στην Περιφέρεια και προσωπικά στον ίδιο!

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Η δεύτερη όταν στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την ανέγερση νέου Σχολικού Κτιρίου του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου στο οικόπεδο δίπλα στο Νάπιερ, ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι άνετα προλαβαίνει να ολοκληρωθεί η ένταξη του σχολείου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, όταν υπήρξε ένσταση πως στους 9 ½ μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου, η υποβολή της πρότασης στο ΕΣΠΑ, η ένταξη, η δημοπράτηση και η συμβασιοποίηση του έργου! Ο κ. Κουρής λοιπόν, έβαλε τα πράγματα και πάλι στη θέση τους, λέγοντας ότι το πρόγραμμα τελειώνει στις 31/12/2020 (πράγμα που ο δήμαρχος έδειξε …να αγνοεί), οπότε και όλες οι διαδικασίες για το νέο σχολείο πρέπει να γίνουν μέχρι αυτή την ημερομηνία, πράγμα αν όχι αδύνατο, πάντως πολύ δύσκολο! Ο δήμαρχος απλά …άκουγε με κατεβασμένο το κεφάλι!

Σωτήρης Κουρής

Υπήρξε και ένα τρίτο σημείο της παρουσίας του Σωτήρη Κουρή που έφερε σε δύσκολη θέση τη Δημοτική Αρχή και κυρίως τον εισηγητή του νέου Σχολικού Κτιρίου στο οικόπεδο δίπλα στο Νάπιερ, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό. Και αυτό ήταν όταν ο αντιπεριφερειάρχης και πολύπειρος στα τοπικά τεκταινόμενα Σωτήρης Κουρής, είπε (σηκώνοντας τον τόνο της φωνής του μάλιστα…) ότι η προτεινόμενη από την Δημοτική Αρχή λύση να κτιστεί ένα σχολείο είναι λάθος! Η επιχειρηματολογία του εστιάστηκε βέβαια σε αυτό που ο κάθε απλός πολίτης αναρωτιέται, εκτός των αρμοδίων της Δημοτικής Αρχής: «Πως είναι δυνατόν να κτιστεί άλλο ένα σχολείο στο κέντρο της πόλης που δεινοπαθεί από το κυκλοφοριακό;»!

Ο αντίλογος του δημάρχου εστιάστηκε σε …αστειάκια όταν ο Σ. Κουρής είπε πως είναι Αργοστολιώτης και ξέρει τι γίνεται στην πόλη, οπότε ο δήμαρχος προσπάθησε να τον διορθώσει λέγοντας πως είναι …Τρουγιάννος, για να του απαντήσει ο Σωτήρης …«και Τρουγιάννος»!  

Η ουσία της παρέμβασης του Σ. Κουρή;

Ο Μιχαλάτος είναι σίγουρο πως θα ευχόταν …«καλύτερα να μην εμφανιζόταν ο Κουρής», ο Τσιλιμιδός …«καλύτερα να κατάπινε τη γλώσσα του» και ο Βαλλιανάτος …«καλύτερα να μην του έδινε το λόγο»!