Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν απόψε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα κρούσμα αφορά εκπαιδευτικό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περατάτων, η οποία τις τελευταίες μέρες παρουσίασε συμπτώματα της νόσου του κορονοϊού και είχε μεταβεί προχθές στο Νοσοκομείο, όπου έδωσε δείγμα για τεστ covid.

Στο Δημοτικό Σχολείο φοιτούν 17 μαθητές, ενώ στο Νηπιαγωγείο που συστεγάζεται στον ίδιο Κτιριακό Συγκρότημα φοιτούν 4 νήπια.

Και στα δύο Σχολεία εργάζονται συνολικά (εκπαιδευτικοί και άλλες ειδικότητες) 16 άτομα.

Την Δευτέρα το πρωϊ πρόκειται να μεταβεί στο Ειδικό Σχολείο Περατάτων το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να γίνουν τεστ στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, ενώ αύριο Κυριακή θα γίνει από το Δήμο απολύμανση στο Σχολείο.

Ηδη από την Διεύθυνση του Σχολείου έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των Εκπαιδευτικών, Γονέων και μαθητών, καθώς και των οδηγών των μεταφορικών μέσων που μεταφέρουν τους μαθητές στα Σχολεία

Την Δευτέρα αναμένεται να βγει η Απόφαση του ΕΟΔΥ για αναστολή λειτουργίας του Σχολείου.

Τα άλλα δύο κρούσματα αφορούν δύο άνδρες από τη Σάμη, αδέλφια μεταξύ τους, που είχαν προσέλθει επίσης με ήπια συμπτώματα προχθές στο Νοσοκομείο για τεστ covid.

Και οι τρεις βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, παρακολουθείται η πορεία της υγείας τους από ιατρούς, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

  • Στο μεταξύ, η πορεία της υγείας των τριών νοσηλευομένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Νοσοκομείο (ο ιερέας που είχε μεταβεί στο Αγιο Ορος και οι δύο γυναίκες από τη Λειβαθώ) έχει θετική εξέλιξη.

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Σοκ προκαλεί ο αριθμός των θανάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στη Χώρα: 108 συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ 522 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 2.311 νέα κρούσματα Covid-19.

ΔΥΟ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δύο αεροδιακομιδές έγιναν από το Αεροδρόμιο στις Μηνιές για το Ρίο.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες, προκειμένου να μεταφερθεί νεαρός φοιτητής τραυματίας σε τροχαίο.

Ο νεαρός που οδηγούσε μοτό, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο Ληξούρι με ΙΧ. Εχει τραυματισθεί στο κεφάλι, όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Ρίο. Η αεροδιακομιδή του έγινε με αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Η δεύτερη αεροδιακομιδή έγινε σήμερα το απόγευμα και αφορούσε ένα μικρό κοριτσάκι που παρουσίασε με παθολογικά αίτια. Οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσoκομείου Στο Αργοστόλι, έκριναν ότι το κοριτσάκι έπρεπε να μεταφερθεί στο Ρίο, όπου έγινε η αεροδιακομιδή της με C130.

Δ.Δ.-