Τρία χρόνια περιμένανε τα μπάζα στο Λιμάνι και τώρα ο Θεόφιλος τα βάφτισε «Ιανόπληκτα» και …«κοκορεύεται»!

Επειδή η κούρτη του Θεόφιλου επιχαίρει για ην απομάκρυνση των μπάζων από τον χώρο του Λιμεναρχείου «πριν λαλήσει ο “πετεινός”» καταρχήν το ερώτημα του κάθε καλόπιστου είναι …αν είναι έτσι γιατί δεν βγαίνει ο ίδιος ο Θεόφιλος να πανηγυρίσει; Γιατί «κοκορεύεται» μέσω τρίτων;

Πριν όμως τους πανηγυρισμούς και τα «κοκορέματα» ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Θεόφιλος Μιχαλάτος δήμαρχος Αργοστολίου και τα μέλη του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου που στις 16 Ιουλίου 2021 ψήφισαν την απόφαση 201/2021 με ΑΔΑ: ΑΔΑ: 6Ψ5ΥΟΡΗ0-Ρ99 για τη μελέτη και τους όρους ανάθεσης του έργου της απομάκρυνσης των μπάζων από το λιμάνι οφείλουν μία απάντηση στο ερώτημα:

Ο διαγωνισμός για τα μπάζα γιατί δεν γίνεται κανονικά με ανοιχτή δημόσια δημοπρασία, αλλά επιλέγεται «η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση» και αυτή, με την αιτιολογία της «κατεπείγουσας ανάγκης» όπως έπραξε το ΔΣ του λιμενικού ταμείου με εισήγηση του προέδρου του Μιχαλάτου ; 

Το σκάνδαλο, γιατί περί σκανδάλου πρόκειται,  βρίσκεται στο ότι όπως με την γεώτρηση των Ομαλών  (δες εδώ) έτσι και τώρα με την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων μπάζων επιστρατεύεται … ο Ιανός ως άλλοθι !!!

Ιανόπληκτα και τα μπάζα, όπως και η γεώτρηση των Ομαλών και ας βρίσκονται εκεί από το 2018, δυό χρόνια πριν «να σκάσει μύτη» ο Ιανός !

 Ο Θεόφιλος έχοντας τις «πλάτες» της κυβέρνησης των αρίστων της ΝΔ, του Υπουργού Εσωτερικών και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και τα κονέ που έχει αποκτήσει με αυτούς μέσω του βουλευτή Π. Καππάτου με τις αλλεπάλληλες επισκέψεις τους στο Μαξίμου και τα περίχωρα,  κάνει οτι του γουστάρει με τους διαγωνισμούς των έργων.

Πρώτα η γεώτρηση των Ομαλών, τώρα τα μπάζα του λιμανιού !

Αντί να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία της ανοιχτής δημόσιας δημοπρασίας, χρησιμοποιεί το νομικό καθεστώς που ισχύει ΜΟΝΟ για τα έργα που έχουν σχέση με τον Ιανό και «με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση λόγω κατεπείγουσας ανάγκης». Και συγκεκριμένα καλεί δύο, τρεις το πολύ εργολάβους (δύο στην περίπτωση των μπάζων) που δίνουν έκπτωση 1% με 2% (για τα μπάζα) και κάνει την δουλειά του «πριν λαλήσει ο “πετεινός”» !

Οι εργολάβοι προφανώς και δεν ευθύνονται σε τίποτα ! Ακόμη και να υπάρξουν διώξεις για μη νόμιμη διαδικασία και ζημία του δημοσίου, οι εργολάβοι δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη, για να μην πούμε ότι θα έχουν και να διεκδικούν .

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν έχουμε αντίρρηση για το έργο . Το αντίθετο μάλιστα ! Τα μπάζα θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί από την πρώτη στιγμή και ουκ ολίγες φορές έχουμε προβάλλει το θέμα αλλά… φωνή βοώντος τρία χρόνια.  Τώρα ήρθε το πλήρωμα του ..Ιανού.

Αντίρρηση και μεγάλη ΕΧΟΥΜΕ για την διαδικασία που επιλέγεται τώρα και με την οποία αφενός «ξεπλένεται» η ανικανότητα των δύο ετών να απομακρυνθούν τα μπάζα και αφετέρου γίνεται κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος ! Για να μην προσθέσουμε και την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρείται με αλαζονικά δημοσιεύματα και στοχοποίηση των μέσων που κάνουν τις αποκαλύψεις , όπως συνέβη με την γεώτρηση των Ομαλών !

Σε κάθε περίπτωση αν ήταν πραγματικός μάγκας (δίχως εισαγωγικά βεβαίως…) ο Θεόφιλος, θα χρησιμοποιούσε το νομικό καθεστώς της έκτακτης ανάγκης του Ιανού για να υπογράψει τα δάνεια των έργων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» το Υπουργείο Εσωτερικών , και όχι ο ίδιος ως δήμαρχος Αργοστολίου. Αλλά δεν το έκανε. Kαι κινδυνεύει να “φεσωθεί” ο Δήμος με υπέρογκα δάνεια.

Θα πείτε γιατί σε δυο έργα που ουδεμία σχέση έχουν με τις καταστροφές του ΙΑΝΟΥ τα βαφτίζει ΙΑΝΟπληκτα; Δεν γνωρίζει τι συνέπειες θα έχει αν πάει κάτι στραβά;

Βεβαίως και τις γνωρίζει τις συνέπειες αλλά δεν τις υπολογίζει γιατί αισθάνεται ασφαλής μπαινοβγαίνοντας αλλαμπρατσέντε με τον βουλευτή στου Μαξίμου και τα πέριξ !

Με διαδικασίες ΙΑΝΟπληκτων έργων παρουσιάζεται ικανός και αποτελεσματικός ή όπως η κούρτη του το φωνάζει … ενεργεί και πράττει «Πριν λαλήσει ο “πετεινός”» !

Στο κάτω – κάτω δικά του είναι τα λεφτά; Όχι βέβαια! Γιαυτό και τα σκορπάει απλόχερα , όπως ,ούτε κατά διάνοια κάνει, με τα δικά του λεφτά ως επιχειρηματίας!

kefaloniapress.gr