Τραγική εικόνα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο

Προχθές έγινε με απόλυτη επιτυχία και στην Κεφαλονιά η Πανυγειονομική Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ στην οποία συμμετείχε το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας. 

Επιγραμματικά θα αναφέρουμε τα κυριότερα σημεία της σχετικής ανακοίνωσης του σωματείου που δίνουν παραστατικά και αδιαμφισβήτητα τη σημερινή τραγική εικόνα στο Νοσοκομείο παρά τα όσα λέγονται από Κυβερνητικά χείλη:

  • Οι 6 νοσηλεύτριες που προσελήφθησαν δεν αποτελούν επιπρόσθετη δύναμη αλλά αντικατάσταση νοσηλευτριών που συνταξιοδοτούνται.
  • Το νοσηλευτικό προσωπικό υπολείπεται κατά 50% της δύναμής του
  • O αριθμός όμως των νοσηλευτών όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ καθώς και ΥΕ νοσοκόμων-τραυματιοφορέων) που απαιτείται στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ.Ν.Κ. σύμφωνα με τον Οργανισμό του είναι 137 άτομα και όχι οι μισοί που εργάζονται τα τελευταία χρόνια.
  • Σαφώς και ΔΕΝ τηρείται το πλαίσιο της νομιμότητας για τη λειτουργία της Κλινικής Covid-19 αφού αυτή δεν τηρείται ούτε και τώρα όσον αφορά το ωράριο του νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Ανησυχία και επιπλέον προβληματισμό μας δημιουργεί ο σχεδιασμός για πλήρη κατάργηση της Χειρουργικής Κλινικής και την επέκταση της Κλινικής Covid-19. 

Και μια συμβουλή προς τον βουλευτή Π. Καππάτο: Αντί να τα βάζει με τους εργαζόμενους και να αμφισβητεί την εικόνα που δημοσιοποιεί το Σωματείο τους για την κατάσταση στο Νοσοκομείο με δηλώσεις του τύπου «μόνο δύο άτομα αντιδρούμε για αντιπολιτευτικούς λόγους», καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του για την Υγεία στο Νομό και την διαβεβαίωσή του που παραμένει ένα χρόνο μετά υπόδειγμα Μαυρογιαλούρικης νοοτροπίας ότι …«θα κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Υγείας».