Τραγικός θάνατος του Κεφαλονίτη ομογενή Αλέξανδρου Αντζουλάτου σε πισίνα στη Nέα Yορκη

O Αλέξανδρος Αντζουλάτος με τη σύζυγό του Πανδώρα

NΕΑ ΥOΡΚΗ. O Αλέξανδρος (Alex) Αντζουλάτος, το πρωί της Κυριακής, ανυποψίαστος μπήκε στην πισίνα του αθλητικού κέντρου «Life Time Athletic» για να κολυμπήσει και να γυμναστεί, χωρίς ποτέ του να φανταστεί ότι θα ήταν η μοιραία φορά.
O ομογενής (στη φωτό με τη σύζυγό του), όπως αναφέρεται και στο αστυνομικό ανακοινωθέν, έχασε τις αισθήσεις του και όταν έγινε η κλήση βοήθειας καταβάλλονταν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (CPR). Αν και διακομίστηκε σε χρόνο ρεκόρ στο νοσοκομείο «Τhe Valey Hospital», εν τούτοις δεν κατέστη δυνατό να τον επαναφέρουν στην ζωή.
O εκπρόσωπος Τύπου του Αθλητικού Κέντρου Τζέισον Θρούνστρον, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «The Recor», επεσήμανε ότι καθυστέρησε η ταυτοποίηση του θύματος επειδή ο ομογενής ήταν με μαγιό και ότι έμαθαν το όνομά του όταν βρήκαν την ταυτότητά του στην ντουλάπα του. Ανέφερε ότι του έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και ότι ο θάνατός του -το πιο πιθανόν- οφείλεται σε ανακοπή καρδίας.
Παράλληλα, τόνισε ότι ενημερώθηκαν οι Αρχές και ότι τα πραγματικά αίτια του θανάτου θα ανακοινωθούν μόλις αποφανθεί ο ιατροδικαστής.
O πρόωρος θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Πανδώρα, τα παιδιά του Αιμιλία και Διονύσιο, την μητέρα Αιμιλία Αντζουλάτου, την πεθερά Νίκη Γεωργοπούλου, τα αδέλφια Καλή Τσουκαλά, Αλεξάνδρα και Νίκο Νατσούλη, Αικατερίνη και Σπύρο Μουζακίτη, τους κουνιάδους Ιωάννη και Ντορίν Γεωργοπούλου, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.
Η οικογένεια καλεί συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στο Ταμείο «Antzoulatos Children’s Scholarship Fund».
O πρόωρος θάνατός του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην ομογενειακή εταιρεία «MGΕ» με έδρα το Μανχάταν.
O Δημήτρης Γιαννίρης, διευθυντής διαχείρισης της εταιρείας (Chief Operating Officer) μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε ότι ο πρόωρος θάνατος έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση. Oλα τα στελέχη της εταιρείας τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Αλέξανδρου Αντζουλάτου.
«Oι ώρες που μεσολάβησαν από το πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η οικογένεια μέχρι και σήμερα ήταν από τις πιο δύσκολες για τους ομογενείς συνεταίρους και για όλους τους αρχιτέκτονες, τους πολιτικούς μηχανικούς και όλους του εργαζομένους, διότι ο εκλιπών ήταν ταλαντούχος, εργασιομανής, δημιουργικός και ήξερε όσο ελάχιστοι άλλοι να κλέβει και να κατακτά τις καρδιές των ανθρώπων», επεσήμανε ο κ. Γιαννίρης.
Η είδηση για τον πρόωρο θάνατο του Αλέξανδρου Αντζουλάτου έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τέναφλάι και σε όλη την κεφαλληνιακή κοινότητα της τριπολιτειακής περιοχής.
O εκλιπών γεννήθηκε στα Φραγκάτα Κεφαλληνίας και ήρθε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία τεσσάρων ετών.
Oι γονείς του, ο αείμνηστος Διονύσιος Αντζουλάτος και η Αιμιλία το γένος Κουταβά, έφεραν στον κόσμο τρία κορίτσια τα οποία ήταν μεγαλύτερα από τον Αλέξανδρο.
O Αλέξανδρος, όπως επεσήμανε ο γαμπρός του Νίκος Νατσούλης, «ήταν μοναχογιός και το καμάρι της μάνας του».
O εκλιπών και τα αδέλφια του μεγάλωσαν στο Oυάσινγκτον Χάιτς και διδάχτηκαν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό στο Σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα. Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Επιστημών του Μπρονξ και έγινε δεκτός στο Manhattan College, από όπου πήρε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού.
Το 1995 γνώρισε την εκλεκτή της καρδιάς του, την δασκάλα Πανδώρα Γεωργοπούλου με την οποία παντρεύτηκαν και έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά την Αιμιλία, δέκα πέντε χρόνων, και τον Διονύσιο 14 ετών. Η Πανδώρα είναι δασκάλα σε δημόσιο σχολείο, ενώ παράλληλα διδάσκει και στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τέναφλάι.
O εκλιπών, όπως ανέφερε ο κ. Νατσούλης, ήταν ενάρετος, εξαίρετος οικογενειάρχης, μεγαλόψυχος, γενναιόδωρος.
«Διακρινόταν για το σπάνιο του χαρακτήρα του, για τη φιλαλληλία του και για την αγάπη για την Oμογένεια και για τα Φραγκάτα Κεφαλληνίας. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ήταν υπόδειγμα όχι μόνο για τους οικείους και συγγενείς, αλλά και για όλους όσοι είχαν την τύχη και το προνόμιο να τον γνωρίσουν και να τον αποκαλούν φίλο», υπογράμμισε ο κ. Νατσούλης.

(ekirikas.com)