Τραγωδία δίχως τέλος στη Σομαλία. Στους 300 ο τραγικός απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων, στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου

Τραγωδία δίχως τέλος αυτά που συμβαίνουν στην Σομαλία. Οι νεκροί από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με όσα γνωστοποιούνται από νεότερο απολογισμό, άγγιξαν τους 300.

«Επιβεβαιώσαμε ότι 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση. Ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος επειδή εξακολουθούν να αγνοούνται κάποιοι άνθρωποι», δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, στο Reuters ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ο διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης.

1

Ο Σομαλός υπουργός Πληροφοριών -Αμπντιραχμάν Οσμάν-  ανακοίνωσε πως οι τραυματίες υπολογίζονται σε περίπου 300.

Χθες Κυριακή, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου έκανε γνωστό ότι, λόγω της επίθεσης, πέντε εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου έχασαν τη ζωή τους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη των επιθέσεων, ωστόσο οι αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι πρόκειται για ενέργεια της αλ Σεμπάμπ, η οποία είχε ορκιστεί πίστη στην αλ Κάιντα το 2012.

Οι Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011 και τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει τα περισσότερα από τα προπύργιά τους. Βέβαια, ελέγχουν ακόμη μεγάλες εκτάσεις στην ύπαιθρο και συχνά προχωρούν σε αντάρτικες επιχειρήσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα και σε στρατιωτικές βάσεις.

1