Τραγωδία στον Σχοινιά. Κατέπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο σε υδροβιότοπο. Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες, σώος ο τρίτος. Η πτώση οφείλεται σε πρόσκρουση σε ηλεκτρικά καλώδια

Ο τρίτος επιβάτης απεγκλωβίστηκε σώος

Ένα ψεκαστικό ελικόπτερο κατέπεσε νωρίτερα σε υδροβιότοπο της περιοχής του Σχοινιά.

Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες. Νωρίτερα η Πυροσβεστική ενημέρωνε πως οι δύο, από τους τρεις συνολικά, επιβάτες απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ο τρίτος επιβάτης απεγκλωβίστηκε σώος.

Το ελικόπτερο που είχε μισθωθεί από την ημιπεριφέρεια Αττικής και πραγματοποιούσε ψεκασμούς κατέπεσε, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες στον υδροβιότοπο, παρασέρνοντας μαζί του σύμφωνα με πληροφορίες, παρέσυρε κατά την πτώση του καλώδια της ΔΕΗ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες έσπευσαν στο σημείο, πραγματοποιώντας επιχείρηση απεγκλωβισμού για τους τρεις επιβαίνοντες. Ο πρώτος από αυτούς απεγκλωβίστηκε σώος, ελαφρά τραυματίας, ωστόσο οι άλλοι χειριστές απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια χωρίς τις αισθήσεις τους, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Τη ζωή τους έχασαν ο χειριστής του ελικοπτέρου κι ένας φύλακας της περιοχής. 

Οι δύο άτυχοι άνδρες απεγκλωβίστηκαν από πυροσβέστες και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, και ο οποίος απεγκλωβίστηκε πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Και αυτός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Στο σημείο αυτή την ώρα βρίσκονται 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο κατά την πτώση του παρέσυρε μαζί του καλώδια της ΔΕΗ.

Σχοινιάς

σχοινιάς

σχοινιάς

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή ώρα της συντριβής του μοιραίου ψεκαστικού ελικοπτέρου 

“Έλεγχος βάρδιας από ψηλά”, έγραψε χαρακτηριστικά στη live μετάδοση ο χρήστης του Facebook, ο οποίος σύμφωνα με το zwanatolika, φέρεται να είναι ο υπάλληλος ασφαλείας ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου.

 

(kontranews.gr)