Τρεις μέρες «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Ο Δήμος Αργοστολίου στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου, συνεχίζοντας τις κινηματογραφικές προβολές ταινιών, σήμερα θα προβάλει την ταινία «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ».

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία- Γρηγόρης Καραντινάκης

Σενάριο: Μιμή Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman

Οι ημέρες και ώρες προβολών είναι οι κάτωθι:

• Παρασκευή 8/4/ 2022 9.00 μ.μ.

• Κυριακή 10/4/2022 6.00 μ.μ. και 9.00 μ.μ.

• Δευτέρα 11/4/2022 9.00 μ.μ Θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για την πανδημία Covid-19:

◼︎ Επίδειξη self-test εικοσιτετράωρου για τα παιδιά 4 έως 17 ετών.

◼︎ Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τους γονείς-συνοδούς, μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

◼︎ H χρήση μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου