Τρεις πληροφορίες που θα δίνατε πολλά για να τις μάθετε

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

1η) Πόσο ευθύνεται το στρες για την υγεία σου. Και πως θα μπορούσες να το εξουδετερώσεις;

2η) Το 93% των ανθρώπων χρησιμοποιεί λιγότερο από το 10% του μυαλού του συνειδητά. Το 7% το 90% μετά από εκπαίδευση.

3η) Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Πως την αυξάνεις;, την ελέγχεις και πως την χρησιμοποιείς για να λύνεις προβλήματα.

Στην πρώτη πληροφορία, η σύγχρονη έρευνα έδειξε ότι το στρες είναι υπεύθυνο για το 90% των προβλημάτων υγείας του σύγχρονου ανθρώπου.

Στρες είναι η αντίδραση του οργανισμού μας στις πιέσεις που δέχεται. Όταν λέμε πιέσεις, εννοούμαι, φυσικά ή νοητικά ερεθίσματα που δημιουργεί ένα γεγονός που συμβαίνει.

Το στρες είναι μηχανισμός αντανακλαστικής αντίδρασης για την προστασία του σώματος από ενδεχόμενη απειλή… Ο εγκέφαλος δίνει εντολή και απελευθερώνονται στο σώμα ορμόνες οι οποίες φέρνουν σε κατάσταση συναγερμού (υπερλειτουργίας) 14 διαφορετικά όργανα και συστήματα (καρδιά, πνεύμονες, συκώτι, στομάχι κ.λπ.). Η συνεχής και άσκοπη ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού επιφέρει τελικά υπερκόπωση και φθορά αυτών των οργάνων.

Το στρες διακρίνεται σε 2 κατηγορίες, το στιγμιαίο και το χρόνιο.

Το στιγμιαίο είναι φυσικός μηχανισμός, απαραίτητος και χρήσιμος, αλλά το χρόνιο δείχνει, ότι η κατάσταση της πίεσης που ασκείται στο άτομο είναι διαρκής.

Στην περίπτωση του χρόνιου στρες διαπιστώνεται ότι το άτομο επιτρέπει στον εαυτό του μια διαρκεί ανάγκη συναγερμού πολλές φορές από ερέθισμα που έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης του ή τις συνήθειες του. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, τι ακριβώς παρατηρεί ο Π.Ο.Υ. (παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)

«Το 80% των χρόνιων ασθενειών (αυτοάνοσα, ..ίτιδες π.χ. αρθρίτιδες δηλαδή φλεγμονές,οφείλονται σε παράγοντες που συνδέονται με τον τρόπο ζωής»

Τα τελευταία 50 χρόνια έχουν αυξηθεί αυτές οι χρόνιες παθήσεις κατά 400% και εμφανίζονται περισσότερο στις «ανεπτυγμένες» χώρες όπου εντοπίζουμε και τις μεγάλες διατροφικές αλλαγές αλλά και τι ς νέες συνήθειες

Για το στρες η μοναδική ουσιαστική θεραπεία είναι η χαλάρωση σώματος και νου και όχι η λήψη διαφόρων αγχολυτικών ουσιών.

Το σεμινάριο της Μεθόδου SILVA διδάσκεται με εγγυημένα αποτελέσματα από το 1966 σε 131 χώρες σε 47 γλώσσες τον τρόπο να εκπαιδεύσει κάποιος τον εγκέφαλο του να μπορεί να χαλαρώνει και να λειτουργεί αυτοδιορθωτικά ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Η δεύτερη πληροφορία = Πως να χρησιμοποιείς συνειδητά το 90% του εγκεφάλου σου.

Το τμήμα του εγκεφάλου μας που είναι υπεύθυνο για την συνειδητότητα μας, την λογική,, την ανάλυση, τις φυσικές μας αισθήσεις, την επί μέρους εκτίμηση, την αίσθηση του χώρου και τουχρόνου και γενικά την δράση μας στον φυσικό κόσμο είναι το αριστερό ημισφαίριο.

Στην διάρκεια της δράσης μας έχουμε ανάγκη την καλύτερη λειτουργία και έγκαιρη αντίδραση του σώματος και αυτό το κάνει καλύτερα το αριστερό ημισφαίριο.

Το 1929 ο ψυχίατρος Hans Bergen (εφευρέτης του εγκεφαλογράφου) ανεκάλυψε ότι το 90% των ανθρώπων στη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιούσαν λιγότερο από το 15% του εγκεφάλου τους, ενώ οι ίδιοι όταν κοιμόντουσαν ή ήταν πολύ χαλαρωμένοι η λειτουργία του εγκεφάλου έφτανε στο 85%.

Το 1944 – 1949 ο Jose Silva από το ΤEXAS επιβεβαίωσε την έρευνα του Bergen και κατέγραψε τις διαφορές στη λειτουργία των δυο ημισφαιρίων. Στην έρευνα αυτή στηρίχθηκε το 1972 ο Dr. Sperry και τιμήθηκε με το βραβείο Νobel. Από το 1949 – 1966 μελέτησε τρόπους πως να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί περισσότερο μέρος των λειτουργιών του εγκεφάλου του,διατηρώντας όμως την συνειδητότητα του.

Το δεξί ημισφαίριο έχει διαφορετικές λειτουργίες. Η διαίσθηση, η διόραση,η ολιστική εντύπωση, η φαντασία,η εννια του όλου, η σύνθεση, ο ρυθμός, η τηλεαισθητήρια αντίληψη είναι οι κυρίαρχες λειτουργίες του.

Η μέθοδος που ανέπτυξε ο Silva είναι μια μορφή εκπαίδευσης του εγκεφάλου να διατηρεί την συνειδητότητα του το άτομο σε χαμηλότερες εγκεφαλικές συχνότητες και να μην κοιμάται. Τότε ενεργοποιεί όλες αυτές τις σημαντικές λειτουργίες του δεξιού ημισφαιρίου, κατά βούληση. (Μάθε περισσότερα The Silva Method Greece).

Η τρίτη πληροφορία= Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΟΥ

Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ έλεγε πως η φαντασία είναι περισσότερο πολύτιμη από τη γνώση.

Είναι η δημιουργική ικανότητα που μας κληροδότησε η Ανώτερη Ευφυία. Ότι έχει πετύχει το ανθρώπινο είδος μέχρι σήμερα, είναι θρίαμβος της. Είναι η δυνατότητα μας να δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο την πραγματικότητα. Να την διαφοροποιήσουμε, να την αυξήσουμε, να την μειώσουμε, μεγενθύνουμε, αλλοιώσουμε, ανατρέψουμε, ή να προτείνουμε κάτι νέο.

Όταν ανακαλύπτουμε κάτι, μια ιδέα, ή οτιδήποτε, αυτόματα, δίνουμε ερέθισμα στο νου μας, να διαφοροποιήσει αυτή την ιδέα με χιλιάδες τρόπους. Αυτή είναι η φαντασία μας λειτουργεί πολλαπλασιαστικά.

Σκεφθείτε το επίπεδο της ζωής 100 χρόνια πριν.Αν πάρουμε για παράδειγμα ένα μεγάλο νοσοκομείο, δεν είχε ούτε ασπιρίνη. Ελάχιστα διαγνωστικά μηχανήματα, δεν υπήρχαν εγκεφαλογράφοι, αξονικοί ή μαγνητικοί τομογράφοι, ρομπότ, στεντ, τεχνητά μέλη κ,λ,π, Ότι υπάρχει σήμερα αλλά θα υπάρξει και στο μέλλον στα νοσοκομεία, εργοστάσια, στις κατασκευές, στην τέχνη οποιασδήποτε μορφής, στη μαγειρική, στην αεροδιαστημική, αλλά και δυστυχώς και στα οπλικά συστήματα. θα είναι προιόν της φαντασίας κάποιου.

Η φαντασία αναπτύσσεται, καλλιεργείται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος.