Τριήμερη Εορτή του Προστάτη μας Αγίου Γερασίμου

Η Μνήμη του Προστάτη μας Αγίου Γερασίμου θα εορτασθεί επί 3ήμερον με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, αλλά και τηρουμένων των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, η Ιερά Μητρόπολις Κεφαλληνίας, η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών και η Ιερά Μονή Σπηλαίου του Αγίου Γερασίμου Λάσσης, ανακοίνωσαν τα ακόλουθα εορταστικά προγράμματα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι, θα εορτασθή η Ιερά Μνήμη του Προστάτου της νήσου μας και των απανταχού της γης διαβιούντων Κεφαλλήνων, Οσίου Πατρός ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του θαυματουργού, τηρουμένων φυσικά των εξαγγελθέντων μέτρων προστασίας διά τον περιορισμόν της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, (Φ.Ε.Κ. 3332/τ.Β’/9-08-2020) κατά το κάτωθι Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 – 8 – 2020

ΩΡΑ 6.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις προ του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου.

ΩΡΑ 7.00 μ.μ. Μικρός Εσπερινός.

ΩΡΑ 9.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός της εορτής με την συμμετοχή και άλλων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία μέχρι 4ης πρωϊνής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 – 8 – 2020

ΩΡΑ 7.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον.

ΩΡΑ 5.30 μ.μ. Εσπερινός εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Γερασίμου.

ΩΡΑ 8.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αργοστολίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 – 8 – 2020

ΩΡΑ 8.30 μ.μ. Εις το Σπήλαιον του Αγ. Γερασίμου Λάσσης Αργοστολίου, ένθα το πρώτον ησκήτευσεν ο Αγιος Γεράσιμος, θα ψαλή ο Μέγας Εσπερινός μετά των εγκωμίων του Αγίου.

Από 17ης μέχρι και της 22ας Αυγούστου εις την Ιερά Μονή Αγ. Γερασίμου, θα τελείται Θεία Λειτουργία από 7.30-10 π.μ. και το εσπέρας από 5:30 – 7:00, ο Εσπερινός της ημέρας μετά Παρακλήσεως του Αγίου και θείου Κηρύγματος.

ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 – 8 – 2020

ΩΡΑ 7.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική θεία Λειτουργία εις τον νέον Ιερόν Ναόν.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΑΣΣΗΣ

Φέρεται εις γνώσιν εις το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι, με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορτασθή και εφέτος η Ιερά Πανήγυρις της Ιεράς Μνήμης του Οσίου πατρός ημών ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ εις το Σπήλαιο Λάσσης.

Ώρα ενάρξεως των Ιερών Ακολουθιών:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15-08-2020, ώρα 8.00 μ.μ.: Ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-08-2020 7.30 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-08-2020 8.30 μ.μ.: Εις το Σπήλαιον του Αγίου Γερασίμου Λάσσης Αργοστολίου, ένθα το πρώτον ησκήτευσεν ο Αγιος Γεράσιμος, θα ψαλή Ιερά Παράκλησις μετά των εγκωμίων του Αγίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ


Ο εορτασμός του Αγίου στην Πάτρα


«Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος», σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 15 και 16 Αυγούστου 2020 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, επί της οδού Ακτής Δυμαίων 25 με αφορμή την εορτή του Προστάτου μας Αγίου Γερασίμου», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου.

Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την παραμονή της εορτής, Σαββάτο 15 Αυγούστου 2020, και ώρα 19:00 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, και ώρα 07:00 έως 10:00 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 19:00 θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Γεράσιμο.

Παρακαλούμε τους ευσεβείς προσκυνητές για την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο (COVID-19).

Η είσοδός σας στον Ιερό Ναό πρέπει να γίνεται υποχρεωτικώς με μάσκα προστασίας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

Τζόγια Καππάτου

Η Γεν. Γραμματέας

Αρίστη Ιγγλέση