Τριπλή παρέμβαση Θόδωρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

«ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Καταργούνται οριστικά τα δυο τμήματα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου σε Λευκάδα και Ληξούρι. Κλείνει οριστικά η Τράπεζα Πειραιώς στους Παξούς». Αυτά τονίζει ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ.

Και συνεχίζει:

Τα νησιά μας γίνονται αποδέκτες μιας απαξιωτικής συμπεριφοράς που εκπορεύεται από τους κεντρικούς μηχανισμούς του κράτους και της οικονομίας.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη πολιτική υποβάθμισης της νησιωτικής μας περιφέρειας που τουλάχιστον εμείς ως ΑΝΑΣΑ/ΠΙΝ την είχαμε καταγγείλει και την είχαμε αντιπαλέψει, μερικές φορές και με επιτυχία.

Εν προκειμένω η κυβέρνηση, δια του υπουργείου Παιδείας, προχωρεί στην οριστική κατάργηση των δύο τμημάτων του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, των τμημάτων Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Λευκάδα και Εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι, με την αστεία δικαιολογία ότι δεν δέχθηκαν φοιτητές τα τελευταία χρόνια! Μα πώς να δεχτούν; Αφού το ίδιο το υπουργείο τα είχε αποκλείσει από την διαδικασία εισαγωγής φοιτητών! Απίστευτη υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και αφωνία του ίδιου του Πανεπιστημίου.

Από την άλλη η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς αποφασίζει, πάλι, να κλείσει το μοναδικό υποκατάστημα τραπέζης στους Παξούς, αδιαφορώντας για την τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών του νησιού, και με μοναδικό κριτήριο την διατήρηση του υπερκέρδους. Είχαμε αντιδράσει και πριν δύο χρόνια όταν επιχειρήθηκε το ίδιο.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α θέτει προς συζήτηση τα δύο αυτά θέματα -διαφορετικές όψεις της ίδιας πολιτικής- στο αμέσως προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου, ως το ανώτερο συλλογικό πολιτικό όργανο, να διακηρύξει την πρόθεσή του να διεκδικήσει αποφασιστικά όλα όσα ανήκουν στους πολίτες των Ιονίων Νήσων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά