Τροχαίο στον Κούταβο με νεκρό συνταξιούχο καπετάνιο από τα Φάρσα

Τραγική κατάληξη είχε το σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε σήμερα στις 11 π.μ., 500 μ. πριν τα Φανάρια του Πετριά  όταν ΙΧ OPEL Astra με επιβαίνοντες δύο αδέλφια συμπατριώτες μας από τα Φάρσα και με κατεύθυνση προς Αργοστόλι, συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που είχε προορισμό το Φισκάρδο.
Ο οδηγός του ΙΧ, 63 ετών, συνταξιούχος καπετάνιος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε. Είχε σοβαρό τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, στο θώρακα, αλλά και ρήξη αγγείων, που οδήγησαν στο τραγικό τέλος.
Στο σημείο του ατυχήματος προσέτρεξαν άμεσα μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις (Τροχαία) ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικό όχημα.
Στο τροχαίο τραυματίστηκε και η αδελφή του οδηγού, η οποία φέρει ελαφρά κατάγματα και κακώσεις και παρέμεινε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
Για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων στο ΙΧ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αργοστολίου με το ασθενοφόρο.
Λόγω του τροχαίου, δημιουργήθηκε κομφούζιο στην κυκλοφορία των δρόμων, ενώ οι ουρές των ΙΧ, στην κυριολεξία πάνω του ενός χιλιομέτρου, μπλοκάρισαν την κίνηση από και προς το Αργοστόλι στον Κούταβο, ενώ έφθασαν στα Ραζάτα και πέρα από το Δράπανο.
Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες του λεωφορείου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε άλλο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και συνέχισαν στον προορισμό τους.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Αργοστολίου.
Δ.Δ.-
(φωτό Γ.Μ.)