Τσίπρας: Το έργο αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου με ενδιαφέρει γιατί είμαι και… μηχανικός! Ξεναγήθηκε μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο

«Θα μείνει στην ιστορία» είπε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο – Τον ξενάγησε η καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου που ήταν καθηγήτριά του στο Πολυτεχνείο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα αναστήλωσης του Παναγίου Τάφου επειδή, όπως είπε, είναι και μηχανικός έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στον χώρο.

Όπως είπε σοτν Πατριάρχη Ιεοροσολύμων Θεόφιλο «αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία» προσθέτοντας ότι «εναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή».

Τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον κ. Θεόφιλο ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, με την οποία ο πρωθυπουργός έχει προσωπική σχέση μιας και ήταν καθηγήτριά του στο Πολυτεχνείο.

Η κυρία Μοροπούλου τους εξήγησε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι και χρησιμοποιείται ως υλικό το τιτάνιο.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και από εκεί πήγε με τα πόδια ως το Πατριάρχειο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης και η κυρία Μοροπούλου και όλοι μαζί, με πομπή, όπως προβλέπει το σχετικό τελετουργικό, κατευθύνθηκαν στον Πανάγιο Τάφο. Εκεί υπήρχαν και αρκετοί προσκυνητές και τουρίστες από διάφορες χώρες, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την επίσκεψη και να φωτογραφίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

https://youtu.be/5sOMIvJsDq0

Στην επίσκεψη τον συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Τσίπρας μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ, όπου διεξάγονται οι διμερείς συναντήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τριμερής συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, με τη σμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νεντανίαχου. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

(protothema.gr-Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)