Τσεκ απ στα έργα με τον γ.γ. Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη

Τη Δευτέρα 11/7/22, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρου Τραυλού και του Δημάρχου Ληξουρίου Γιώργου Κατσιβέλη, παρουσία του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν στις χρηματοδοτήσεις έργων για το δήμο Παλλικής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ. κ.α.

Ο Γενικός γραμματέας ο οποίος επισκέφτηκε για δεύτερη φορά την Κεφαλονιά σε σύντομο χρονικό διάστημα, έδειξε ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, προτείνοντας μάλιστα και άμεσες λύσεις για ορισμένα εξ’ αυτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά τη συνάντηση δήλωσε τα κάτωθι:

«Στη σημερινή σύσκεψη συζητήσαμε πολύ κρίσιμα θέματα που αφορούν στο δήμο Παλλικής, όπως η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής (ύψους 5 εκ. ευρώ) και η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ ΠΑΛΛΙΚΗΣ), δύο χρηματοδοτικά πακέτα που έχουν επιτέλους αρχίσει να συνδράμουν στην υλοποίηση σοβαρών έργων στην Παλλική, όπως την αποκατάσταση της σχολικής μονάδας του γυμνασίου Αγίας Θέκλης και τα προγράμματα αντισεισμικής προστασίας που εκτελούνται από το εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Π.Ι.Ν συνεχίζει την προσπάθεια να ξεκλειδώσει σημαντικά έργα που αφορούν την περιοχή της Παλλικής, με πρόσφατο παράδειγμα τις κατεδαφίσεις των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι.

Θέλω να ευχαριστήσω το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κύριο Μιχάλη Σταυριανουδάκη, για το προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει για τα νησιά μας και την ειλικρινή του διάθεση να συνδράμει σε κάθε ζήτημα που ανακύπτει».

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ