Τώρα αρχίζει το «παιγνίδι» για το έργο και τον ΦΟΔΣΑ!

ΤΕΛΙΚΑ «κλήρωσε» το έργο για τα απορρίμματα της Κεφαλονιάς που «άρπαξε» ο ΦΟΔΣΑ από τον Δήμο Αργοστολίου …με την σύμπραξη και τη συμμετοχή του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου ως μέλους της Eπιτροπής του διαγωνισμού, όπως είχε αναγγείλει χθες ο «Η» (άλλη μία μεγαλειώδης κολοτούμπα του Θεόφιλου…) και ανοίχθηκαν οι προσφορές των τριών συμμετεχόντων εργολάβων.

Η νομιμότητα της Eπιτροπής είναι πάντως αμφιλεγόμενη, αφού οι αποφάσεις του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ (μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν την συγκρότηση της Επιτροπής του διαγωνισμού και τον ίδιο τον διαγωνισμό), βρίσκονται στον αέρα, είτε λόγω των αποφάσεων της Eπιτροπής 152, είτε του νέου προβλήματος που δημιουργήθηκε ξαφνικά με τα ασφαλιστικά μέτρα του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση (φωτό) που εκδικάστηκαν χθες Πέμπτη 20/5 και η απόφαση θα βγει σε ένα περίπου μήνα σύμφωνα με δημοσιεύματα Κερκυραϊκών Μέσων!

Ο Κ. Λέσσης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της αποφασης της Διοίκησης του ΦΟΔΣΑ, με την οποία αποβάλλεται ως μέλος από το Δ.Σ. του Φορέα!

Τυχόν απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων του Λέσση, όπου είναι και το πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κέρκυρα, «τινάζει στον αέρα» τον ΦΟΔΣΑ και όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί μέχρι τώρα με τη συμμετοχή του!

Άρα και τον διαγωνισμό του έργου της Κεφαλονιάς!

Το «παιγνίδι» λοιπόν τώρα άρχισε!

Οι καθησυχασμοί της κ. Κράτσα αποδεικνύεται ότι δεν ισχύουν!

Και οι αλλεπάλληλες κυβιστήσεις του Θεόφιλου, την μία με την Κράτσα και την άλλη απέναντι, σίγουρα είναι εις βάρος του έργου και της Κεφαλονιάς.

Άλλωστε, η συνέπεια λόγων και πράξεων για τον Θεόφιλο, είναι άγνωστη έννοια!

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο για τα απορρίμματα της Κεφαλονιάς («Εργα Περιβαλλλοντικής Αναβάθμισης και Επέκτασης ΧΥΤΥ-ΟΕΔΑ Κεφαλονιάς»), είναι συνολικού προϋπολογισμού 25.524.483 Ε, εκ των οποίων τα 18.353.663,70 Ε θα επβαρύνουν τους δημότες με την αύξηση των δημοτικών τελών.

Η όλη διαδικασία του διαγωνισμού από τον ΦΟΔΣΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί …προς το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα του Κ. Λέσση, αναμένεται έως το τέλος Ιουνίου 2021.