Τώρα …ξύπνησαν για τα αδέσποτα αιγοπρόβατα!

Μετά από τόσες καταστροφές που έχουν υποστεί οι περιουσίες των κατοίκων στα χωριά του Δήμου Αργοστολίου από τα αδέσποτα αιγοπρόβατα και τα βόδια, η Δημοτική Αρχή «εδέησε» χθες -μετά από ένα χρόνο στην εξουσία- να ασχοληθεί με το θέμα.

Γ. Τσιλιμιδός

Ετσι χθες επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα δύο αντιδήμαρχοι Σπύρος Σαμούρης και Γιώργος Τσιλιμιδός (είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα αιγοπρόβατα) και ο κοινοτάρχης Θηναίας Παναγής Κωσνταντάτος με σκοπό την ενημέρωση της Εισαγγελικής Αρχής για την ανεξέλεγκτη βόσκηση.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αργοστολίου αναφέρει:

ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΖΩΑ – ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Π. Κωνσταντάτος

Επίσκεψη στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 05-08-2020 από τους Αντιδημάρχους κ. Γεώργιο Τσιλιμιδό, κ. Σπυρίδωνα Σαμούρη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θηναίας κ. Παναγή Κωνσταντάτο με σκοπό την ενημέρωση του κ. Αντιεισαγγελέα σχετικά με το οξυμένο θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης παραγωγικών ζώων εντός πολλών δημοτικών κοινοτήτων και οικισμών του Δήμου μας.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου εξέθεσαν αφενός το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει εκτεταμένες φθορές σε ιδιοκτησίες αλλά και δημοσίους χώρους, λόγω της προκλητικής αδιαφορίας κτηνοτρόφων σε διάφορες περιοχές, και αφετέρου το καταχρηστικό και παράνομο κλείσιμο της διέλευσης σε κοινοτικούς δρόμους εκ μέρους αυτών.

Τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα υποβάλλει έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία ώστε να διεξαχθεί έρευνα και να υπάρξουν οι όποιες νόμιμες ενέργειες για τους παραβάτες. Παράλληλα επειδή δεν διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό ώστε να δράσει αποτελεσματικά, θα κινηθεί προς την κατεύθυνση αναζήτησης παροχής υπηρεσίας από ιδιωτική εταιρεία για την περισυλλογή και μετά τις νόμιμες διαδικασίες σφαγής των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

(Εκ του Γραφείου Δημάρχου)