«Τώρα φοβούμαστε λιγότερο τα γεράματα»!!!

Το Νέο Γηροκομείο Αργοστολίου

Εν όψει της μεταφοράς των τροφίμων του Γηροκομείου στο Νέο Κτίριο του Ιδρύματος την Κυριακή, η Γεωργία Λυκούδη-Πολλάτου έκανε την παρακάτω ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook:

“Πρίν από πολλά χρόνια ο Γιάννης Μολφέσης ο οποίος είχε κάνει τη μελέτη για το νέο Γηροκομείο Αργοστολίου, με κάλεσε στο Θέατρο πού έκαμε την παρουσίαση. Ήταν καταπληκτικά αυτά που μας έδειξε. Ανέβηκαν οι πολιτικοί μας στο βήμα και η αξέχαστη Λίλιαν Βεργωτή της οικογένειας των Δωρητών. Έδωσε το βήμα και στο ακροατήριο. Πολύ συγκινημένη γιατί είχα τα γενέθλιά μου των πενήντα χρόνων την ημέρα εκείνη, ανέβηκα στο βήμα και είπα μόνο “Αγαπητέ Γιάννη από σήμερα φοβάμαι λιγώτερο τα γεράματα”. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε και εγώ πού τώρα διανύω την έβδομη δεκαετία της ζωής μου ξαναλέω επιτέλους φοβάμαι λιγώτερο τα γεράματα. Επιτέλους επιστρέφουν τα γεροντάκια μας”.

Με αφορμή λοιπόν την παραπάνω ανάρτηση, μου δίνεται η αφορμή να αναφέρω, ότι η παρουσίαση της Μελέτης του Νέου Κτιρίου του Γηροκομείου, Δωρεάς Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, έγινε στις 15/12/2004 επί Δημαρχίας Μάκη Φόρτε, στο Θέατρο ο “Κέφαλος”.

Πρίν δηλαδή από 17 χρόνια!!!

Η Μελέτη περιελάμβανε την ανέγερση όλου του Κτιρίου και μάλιστα, τμηματικά, προβλέποντας ότι καθ’ όλη την διάρκεια της ανέγερσης των νέων κτιρίων, οι τρόφιμοι δεν θα χρειαζόταν να εκκενώσουν τις παλιές εγκαταστάσεις, αφού θα γκρεμιζόταν σταδιακά τα υπάρχοντα κτίρια και στη συνέχεια θα γινόταν η σταδιακή ανέγερση των νέων, ώστε να μην χρειασθεί να μπουν οι τρόφιμοι στην πάνω από 10ετίας οδύσσειά τους, μετακομίζοντας από τον έναν χώρο φιλοξενίας στον άλλο (Ξενοδοχείο Kefalonia Star, Μονή Αγίου Γερασίμου, Ξενοδοχείο Φωκάς, Μονή Αγίου Ανδρέα).

Στη συνέχεια, και επί Δημαρχίας Γιώργου Τσιλιμιδού, “εν μία νυκτί”, έσπασε το έργο στα δύο: Στις περιβόητες Α’ και Β’ Φάση, ενώ γκρεμίζονται όλα τα παλιά κτίρια του Γηροκομείου, “ξεσπιτώνοντας” τους τρόφιμους το 2010. 

Και από κει πέρα ξεκίνησε ο γολγοθάς του Νέου Γηροκομείου, που παρότι το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης ήταν στο “συρτάρι” από τη Δωρεά Βεργωτή, ακόμα και μέχρι την περασμένη Κυριακή που ξαναγύρισαν οι τρόφιμοι “στο σπίτι τους”, το έργο δεν έχει τελειώσει, ούτε στις κτιριακές του υποδομές, ούτε στον εξοπλισμό του, αλλά κυρίως ούτε στα διαδικαστικά που αφορούν τη νομιμότητα και εγκυρότητα με ασφάλεια λειτουργίας του.

Παρ’ όλα αυτά, υιοθετώντας όσα ανέφερε η αξιαγάπητη Γεωργία Λυκούδη-Πολλάτου για τη λειτουργία του Νέου Γηροκομείου Αργοστολίου, (και με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του έργου και της νόμιμης λειτουργίας του) όλοι εμείς μπορούμε να πούμε “τώρα φοβούμαστε λιγότερο το γεράματα”!!!

Δ.Δ.-