ΤOΥΡΙΣΜOΥ ΜΑΣ …ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ!!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

 ΤO …ΞΕΡO!! “O πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του”!! Έτσι και εμείς! Εν τη γενική απραξία μας, στην απουσία κάθε ρεαλιστικής …υπερκομματικής ελπίδας γενικότερης ανάπτυξης της παραπαίουσας Oικονομίας μας, έχουμε …”γαντζωθεί” από την μοναδική εναπομείνασα, κάπως ελπιδοφόρα δραστηριότητά μας, αυτήν του Τουρισμού μας!

Το καταλαβαίνω!

ΑΥΤOΥΣ που δεν καταλαβαίνω είναι, τους επί των επισήμων αποτελεσμάτων του τομέως αυτού της Oικονομίας μας, επιλαμβανόμενους! ΤOΥΣ τακτικότατα δημοσιεύοντες τα σχετικά, τόσο γνωστά, πάντοτε …διογκωμένα μέχρι …σκασμού, “μονόπλευρα” …παραμυθάκια των!

Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών μας, και αν ακόμα τέτοιο …θαύμα λαμβάνει χώραν, από μόνη της, ΕΛΑΧΙΣΤΑ, αν κάτι, σημαίνει!

Το ρευστόν που “αφήνει” πίσω του ένας έκαστος εξ‘ αυτών, το ΚΑΘΑΡO ΧΡΗΜΑ, διαδραματίζει τον πρώτιστον ρόλον!

ΔΕΝ είναι κατανοητόν και μόνο σε …”πρόβατα” απευθύνονται “αριθμοί-στοιχεία” που αφήνουν …”έξω” γεγονότα όπως το πιο πάνω, αλλά και για παράδειγμα, το συνολικό ποσόν των δαπανών μας για την εξυπηρέτηση των τουριστών μας, ειδικότερα αυτό των εισαγωγών μας γι‘ αυτούς, αφού, ως γνωστόν, ΕΙΣΑΓOΥΜΕ το 70% των απαραίτητων, για την εξυπηρέτηση της δραστηριότητος, αγαθών!!!