Υγιεινό πόσιμο νερό

Υπάρχουν και κοινωνικές περιστάσεις και γεγονότα, τα οποία πρέπει να μας ανυψώνουν υπεράνω κομματικών πεποιθήσεων και φανατικών εμπαθών περιορισμών ούτως ώστε να με δυνάμεθα να διακρίνουμε χωρίς προσωπικές διαφορές και πάθη την αληθινή εικόνα της πραγματικότητας.

Οι αρχαίοι σοφοί της Ελλάδας μας διδάσκουν για αυτές τις καθημερινές ή εξαιρετικές περιστάσεις γράφοντας τα παρακάτω σοφά αποφθεγματα “συκοφαντία είναι η τάση των ανθρώπων να κάνουν κακιές σκέψεις για τους άλλους” Θεόφραστος. “Μόνοι διεστραμένοι χαρακτήρες φθονούν τους άλλους” Δημοσθένης. Επίσης “παραδέχεσαι την κατωτερότητά σου σε σχέση με κάποιον άλλον όταν τον φθονείς”Αριστοτέλης.

Αυτός λοιπόν ο οποίος για λόγους κομματικούς φανατίζεται και συκοφαντεί και φθονεί κάποιο μεγάλο έργο το οποίο κατόρθωσαν πολιτικοί του αντίπαλοι και το οποίο έργο ειναι κοινωφελές και σωτήριο για το λαό και κυρίως για τους φτωχότερους του λαού – αυτός είναι συκοφάντης και φθονερός γιατί προωθει πάνω από όλα τον πολιτικό του φανατισμό.

Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης αποφάσισαν την δημιουργία του μεγάλου έργου της ύδρευσης του Αργοστολίου με καθαρό πόσιμο νερό απαλλαγμένο από τα υπερβολικά άλατα και τα επιβλαβή συστατικά του τα οποία έστελναν κατά καιρούς πολλούς των κατοίκων της πόλης μας στα νοσοκομεία για αφαίρεση χειρουργική νεφρόλιθων και τελευταία για την γνωστή επέμβαση λιθοτριψίας μέσω υπερηχητικών κυμάτων. Η νεφρολιθίαση είναι οδυνηρή με ισχυρότατους πόνους, μπορεί να συμβεί στον καθένα μας (και κυρίως στους κατοίκους του Αργοστολίου με το υπερβολικά ακατάλληλο νερό του Κουτάβου) και συνεπάγεται και έξοδα θεραπείας εκτός της νήσου.

Καταδικάζει λοιπόν κυρίως τα λαικά στρώματα που πλήττονται από ανεργία, απορία, υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Εξαναγκάζει σε πρόσθετα έξοδα εμφιαλωμένου πόσιμου νερού που φυσικά φτάνει σε μεγάλο κόστος αν προσθέσουμε στο πόσιμο και το νερό μαγειρικής. Αλλιώς τα χρήματα θα ξοδευτούν σε εγχειρήσεις και λυθοτριψίες. Αυτό λοιπόν το μεγάλο έργο του δημάρχου και αντιδημάρχου, αυτό το σωτήριο έργο του λαού του Αργοστολίου πρέπει να χαιρετησθεί με ενθουσιασμό από όλους μας και να αποδώσουμε επαίνους και συγχαρητήρια στους προτεργάτες του οι οποίοι τόλμησαν τέτοιον άθλο.

Εαν κάποιοι διαφωνούν μαζί μου θα το κάνουν μόνο για δύο κακούς και απάνθρωπους λόγους. Από καθαρό κομματικό φανατισμό ή το χειρότερο ακόμη γιατί χάνουν κέρδη. Ναι κέρδηι εις βάρους του φτωχότερου συμπολίτη ο οποίος μέχρι τώρα τους πλήρωνε από το υστέρημά του. Αυτά τα κέρδη χάνουν.

Δήμαρχε και αντιδήμαρχε η ιστορία της θητείας σας θα καταγράψει για πάντα την κίνηση αυτή, υπεράσπισης του πενιχρού βαλάντιου αλλά και της υγείας του λαού του Αργοστολίου. Συγχαρητήρια θερμά.

Μια παλιά αραβική παροιμία γράφει «τα σκυλιά γαβγίζουν το καραβάνι προχωρεί».