Υπέροχη βραδιά με πολλές εκπλήξεις στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μέσα σε ένα υπέροχο βράδι με πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Καμπάνας, το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς και έκανε βόλτες στα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου χωριού που στήθηκε φέτος στην Πλατεία αυτή (λόγω των έργων που γίνονται στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου), ενώ ο Δήμος έβαζε τις τελευταίες …”πινελιές” στον στολισμό της.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την προσέλευση της Φιλαρμονικής Σχολής Αργοστολίου και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελο Κωνσταντάκη να δίνει τα βραβεία για τον διαγωνισμό του “Αργο-στολίζουμε” για την φετινή χρονιά, το βραβείο για το καλύτερο στολισμό σε σπίτι το κέρδισε η οικεία του κ. Βασίλη Ζαφειράτου, ενώ τα βραβεία για τα καταστήματα κέρδισαν το PREMIER, το BAROQUE και το κατάστημα “Εστίαση”. Τα βραβεία έδωσαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου κ. Λούκας Νιφοράτος και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚΕ κ. Μαρία Κουνάδη.

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντάκης κάλεσε τον παραολυμπιονίκη Γεράσιμο Λιγνό και τον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση (Σ.Σ.: O παραολυμπιονίκης Γερ. Πυλαρινός που τελικά απουσίαζε από την εκδήλωση για προσωπικούς λόγους) για να δώσουν το “σύνθημα” για την φωταγώγηση του δέντρου. Ο Γερ. Λιγνός μίλησε για τη δύναμη που πήρε από την αγάπη του για το νησί μας καθώς και από τον κόσμο που τον υποστήριξε την περίοδο των Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παρίσης ευχήθηκε, με τη σειρά του χρόνια πολλά σε όλους τους Κεφαλονίτες όπου και να βρίσκονται, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν όχι μόνο στη διοργάνωση της χθεσινής βραδιάς αλλά και στην προετοιμασία της πόλης μας για τις γιορτές.

Ακολούθησε το άναμμα του δέντρου όπου εκτός από αυτό την εντύπωση έκλεψαν και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φωταγώγησαν τον Αργοστολιώτικο ουρανό.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την Φιλαρμονική Σχολή Αργοστολίου, που έβαλε τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, στο κλίμα των Χριστουγέννων .

Ακολούθησαν τραγούδια από την Παιδική Γαλλική Χορωδία Αργοστολίου με τη συνοδεία του πιανίστα κ. Γρηγόρη Βλαχούλη και του μαέστρου της κ. Αγγελου Μουρελάτου.

Επίσης παράσταση έδωσε το τμήμα Μπαλέτου της ΚΕΔΗΚΕ σε συνεργασία με την σχολή χορού της κ. Ελισάβετ Λιβιεράτου. Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί χορευτές της Σχολής όπου αιφνιδίασαν το κοινό χορεύοντας έναν μοντέρνο χορό.

Την βραδιά έκλεισε ο Κεφαλονίτης τραγουδιστής Αγγελος Ανδρεάτος, ο οποίος σκόρπισε άφθονο κέφι.

Στο άναμμα το δέντρου παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκκάτος, ο δ.σ. κ. Ηλίας Κουρκουμέλης κ.ά.