Υπαπαντή Ζόλων: Στιγμές μνήμης απ΄ το γιορτάσι

Τα Ζόλα, χωριό όμορφο της Θηνιάς, γιορτάζουν και φέτος την Υπαπαντή τους. Από παλιά οι Αζολιώτες έκαναν μεγάλο πανηγύρι στην εκκλησία της Υπαπαντής τους και σύναζαν, όπως και στις μέρες μας,  όλον τον κόσμο της περιοχής της Θηνιάς και όχι μόνο. Από τα μέσα του Γενάρη, οι Επίτροποι του ναού, οι οικογένειες των Απεργαίων και ο πάρεδρος του χωριού, Γιώργος Αποστόλη Απέργης, έχουν τακτοποιήσει με κάθε λεπτομέρεια ότι είναι αναγκαίο για το πανηγύρι.  Χρόνια τώρα δίνουν την παρουσία τους τα  μέλη του ΚΑΠΗ Αργοστολίου,  οι πολιτικοί άρχοντες του νησιού μας  και  φυσικά ο μητροπολίτη μας, που είναι απαραίτητος για να κοσμήσει την ιερά πανήγυρη με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία της μεγάλης δεσποτικής εορτής.

 Η φιλοξενία των Αζολιωτών στα σπίτια του χωριού για τη χάρη της Υπαπαντής τους, είναι απλόχερη, χορταστική και χαρούμενη, με πρώτο στα χείλη το καλό κρασί, που με συνοδεία το βουνίσιο κρεατικό, κάνει το εορταστικό ζεύκι μοναδικό, όπως μόνο οι Αζολιώτες ξέρουν να το φτιάχνουν την ημέρα που γιορτάζει η Κυρά του χωριού τους.

Επίσης,  η μεγάλη τράπεζα που προσφέρει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τους  ιερωμένους, τους ιεροψάλτες, τους επισκέπτες και φίλους,  είναι γιομάτη από χαρά πλημμυρισμένη από γιορταστική εύθυμη ατμόσφαιρα.

Ακολουθούν παλιές φωτογραφίες από πανηγύρια της Υπαπαντής Ζόλων Θηναίας, ως μνήμη σε ανθρώπους που έδιναν το καλύτερο για την ιερά πανήγυρη της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού μας.