Υπεγράφησαν οι συμβάσεις των έργων για την Πλατεία Βαλλιάνου και την οδό Παναγή Βαλλιάνου

Υπεγράφη χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο η σύμβαση για το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Βαλλιάνου, ανάμεσα στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και τον ανάδοχο του έργου, την εταιρεία «ΝΕOΔΜΗΤOΝ ΡOΔOΥ Α.Ε.» την οποία εκπροσώπησε ο κ.Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης και η αντιδήμαρχος Oικονομικών Σοφία Γαρμπή. Το έργο έχει προϋπολογισμό 976.523,95 ευρώ.
Είχε προηγηθεί προχθές συνάντηση ανάμεσα στους επιχειρηματίες της Πλατείας και τον αναπληρωτή δημάρχου και αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Διονύση Λυκούδη, με σκοπό την ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν και τις λεπτομέρειες του έργου, που πρόκειται να αλλάξει εντελώς την εικόνα του κέντρου της πόλης του Αργοστολίου.
O Δήμος Κεφαλονιάς, πιστός στο όραμά του για ένα νέο Αργοστόλι, κάνει πράξη τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους πολίτες της Κεφαλονιάς και δηλώνει αποφασισμένος ότι θα υλοποιήσει το έργο, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα.
Επίσης, χθες υπεγράφη στο Δημαρχιακό Μέγαρο η σύμβαση για το έργο στην οδό Παναγή Βαλλιάνου, ανάμεσα στον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και τον ανάδοχο του έργου εταιρεία «VASARTIS S.A.” την οποία εκπροσώπησε η κ. Άρτεμις Σκαροπούλου.
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης και η αντιδήμαρχος Oικονομικών Σοφία Γαρμπή. Το έργο έχει προϋπολογισμό 438.791,09 ευρώ.
Το έργο είναι συνέχεια της ανάπλασης της Πλατείας Βαλλιάνου και περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση και αξιοποίηση του δρόμου που συνδέει την πλατεία με το Λιθόστρωτο και εντάσσεται στο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του νέου Αργοστολίου.

3

11