«…Υπουλη Ασθένεια… Υπουλες και Απειλητικές Συμπεριφορές!!!»

Απάντηση στην από 13/3/2021 ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, η οποία καταφερόταν εναντίον της Levante Ferries, εξέδωσε χθες η Nαυτιλιακή Εταιρεία.

Η απάντηση της Levante Ferries αναφέρει:

Οπως είναι γνωστό από τις ενέργειες και ενημερώσεις της εταιρείας μας, δυστυχώς, δύο συνεργάτες μας ναυτικοί, από τα είκοσι ένα συνολικά μέλη του πληρώματος του πλοίου μας “ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”, το οποίο βρίσκεται για εργασίες ετήσιας συντήρησης στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Η αγωνία και η σκέψη μας, τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι με τους δύο ναυτικούς συνεργάτες μας που χτυπήθηκαν από την ύπουλη αυτή ασθένεια.Τους ευχόμαστε ολόψυχα, γρήγορα και χωρίς επιπλοκές, να επιστρέψουν στην οικογένειά μας.Η εταιρεία μας ήταν και θα είναι στο πλάι τους, για οτιδήποτε χρειαστούν.

Δυστυχώς πέρα από τις ύπουλες ασθένειες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και ύπουλες και απειλητικές συμπεριφορές.Γιατί μόνο ως ύπουλη μπορεί να χαρακτηριστεί η εκμετάλλευση, από το γνωστό πλέον σωματείο, ενός άτυχου προσωπικού περιστατικού υγείας των δύο ναυτικών μας, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Πραγματικά κύριοι αυτή τη φορά ξεπεράσατε τον εαυτό σας.Η αγωνία σας να κρατηθείτε στην επικαιρότητα εκμεταλλευόμενοι το ατυχές αυτό περιστατικό και να δημιουργήσετε κυριολεκτικά θέμα, εκ του μη όντος, θα πέσει άλλη μια φορά στο κενό.Πλέον δεν πείθετε κανέναν.

Τί σχέση μπορεί να έχει μία παγκόσμια και ραγδαίως, δυστυχώς, εξελισσόμενη ασθένεια με την δήθεν «τραγική ανεπάρκεια των μέτρων και των μέσων που διαθέτουν οι ναυτιλιακές εταιρείες για την προστασία της υγείας των Ναυτεργατών μέσα στα καράβια».Και ακόμη περισσότερο, τί σχέση μπορεί να έχει με την εταιρεία μας.Από την αρχή της πανδημίας έχουμε μεταφέρει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες από και προς τα νησιά μας, με απόλυτη ασφάλεια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς κανένα μέχρι ώρας πρόβλημα.

Η πολιτική σας σπίλωσης της εταιρείας μας, για ακόμη μία φορά, προκειμένου προφανώς να εξυπηρετήσετε ιδία συγκρουσιακά με άλλα σωματεία συμφέροντα, προκαλεί μόνο θυμηδία.Γνωρίζετε καλά ότι όταν οι αλλεπάλληλες αστήρικτες καταγγελίες σας δεν αποδεικνύονται τελικώς, παρά τους συνεχείς ελέγχους, τότε δεν είναι καταγγελίες είναι ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ.

Όλες αυτές τις απαράδεκτες και έωλες αιτιάσεις για δήθεν τρομοκρατία και καθεστώς σιωπής, τις δεδηλωμένες απειλές σας για συγκρούσεις και για ανοιχτούς λογαριασμούς και άλλα ωραία που αναφέρετε στην ανακοίνωση σας, σας τα επιστρέφουμε πίσω και σας δηλώνουμε ότι την εταιρεία μας δεν την αγγίζουν. Είναι προφανές ότι εκμεταλλεύεστε ό,τι μπορείτε, γιατί έτσι η πολιτική σας εξυπηρετείται καλύτερα.

Αυτό όμως που μας προκαλεί θλίψη στην ανακοίνωσή σας, είναι το γεγονός ότι δεν διατυπώνετε ούτε μία έκφραση συμπάθειας και ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας των δύο ναυτικών. Ούτε μία κύριοι!!! Για συμπαράσταση δε προφορική έστω αναφερόμαστε -γιατί για έμπρακτη δεν συζητείται- λόγος ουδείς!!!

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια κύριοι.Τίποτα περισσότερο και πολλά λιγότερα.

Για την Levante Ferries.