Υποψήφιος με την Παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» ο δικηγόρος Γιάννης Λυκούδης

Γ. Λυκούδης

Αγαπητοί συμπολίτες μου.                          

Αποφάσισα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του Δημάρχου μας Αλέξανδρου Παρίση και να συμμετάσχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του νέου Δήμου Αργοστολίου, κατερχόμενος υποψήφιος με την δημοτική παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», στην Δημοτική ενότητα Λειβαθούς. 

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση μου ήταν δύσκολη γνωρίζοντας καλά ότι η ενασχόληση με τα κοινά πολλές φορές δυσαρεστεί φίλους και γνωστούς και παράλληλα αφαιρεί πολύτιμο χρόνο από τις οικογενειακές και επαγγελματικές ασχολίες. Όμως είναι βαθιά πεποίθηση μου πως για να βοηθήσουμε στην πρόοδο του τόπου μας θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε και από απλοί παρατηρητές των γεγονότων και κριτές των πάντων καταστούμε «κρινόμενοι», προσφέροντας τις γνώσεις μας, τις ιδέες μας και κυρίως αναδεικνύοντας το όραμα μας για την Κεφαλονιά που όλοι αγαπάμε.

Από την άλλη πλευρά η επιλογή του συνδυασμού, με τον οποίο θα συμμετέχω στις εκλογές υπήρξε πολύ εύκολη. Μία βόλτα στον Δήμο  μας καταδεικνύει, σε όποιον δεν κυκλοφορεί με παρωπίδες, ότι η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» μέσα σε λίγο χρόνο και με ελάχιστα μέσα πραγματοποίησε πολύ περισσότερα από ότι άλλοι κατάφεραν δεκαετίες ολόκληρες και μάλιστα σε εποχές «παχέων αγελάδων». Μένουν να γίνουν όμως και άλλα πολλά και για αυτό η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει δεν πρέπει να ανακοπεί.

Για αυτούς του λόγους και με γνώμονα να βοηθήσω, με τις μικρές δυνάμεις μου, στην βελτίωση της καθημερινότητας μας και στην ανάπτυξη του πανέμορφου τόπου, που ο Θεός μας ευλόγησε να ζούμε, συμπορεύομαι με τον Αλέξανδρο Παρίση και μπαίνω στον προεκλογικό αγώνα με ενθουσιασμό αλλά και νηφαλιότητα, θέλοντας να συμβάλλω στην διεξαγωγή ενός ευπρεπούς και γόνιμου διαλόγου που θα αναδείξει τις θέσεις των παρατάξεων για τον νέο Δήμο μας. Άλλωστε για μένα δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συμπολίτες που κάνουν μία διαφορετική επιλογή, την οποία έχω μάθει να σέβομαι απόλυτα, αναζητώντας να βρω τι με ενώνει μαζί τους και όχι τι με χωρίζει. Σήμερα δε που η ανάγκη συναινέσεων, ένεκα και του νέου εκλογικού συστήματος, είναι μεγαλύτερη από ποτέ, πιστεύω ότι μία ψύχραιμη και καθαρή φωνή θα ήταν χρήσιμη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Για μένα η πρόοδος της Λειβαθούς και μαζί με αυτήν ολόκληρου του Δήμου μας αποτελεί προτεραιότητα για την απόφασή μου.

Με εκτίμηση

Γιάννης Λυκούδης

Δικηγόρος