«Υπόθεση σφήκα»: Εγγραφη ενημέρωση ζητάνε 2 Σπυρίδωνες Ματιάτοι από τον φύλακα του ΧΥΤΥ!

Εγγραφη ενημέρωση ζητά η ΕΔΑΚΙ (Διαδημοτική) από τον φύλακα του ΧΥΤΥ στην Παλλοστή, σχετικά με την απουσία του από την εργασία του το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, την ώρα που «μπήκε» η φωτιά στο χώρο.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (30/9) ο Πρόεδρος εισηγήθηκε προς τα μέλη «κατόπιν και αιτημάτων που έθεσαν τα Μέλη του Δ.Σ. κ. Ματιάτου Σπυρίδωνα και Ματιάτου Σπύρου να μας ενημερώσει εγγράφως ο φύλακας του ΧΥΤΥ κ. Απέργης Γεώργιος γιατί απουσίαζε χωρίς να ενημερώσει την υπηρεσία στις 05-09-2020 που ξέσπασε η πυρκαγιά στο χώρο του ΧΥΤΥ».

Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα και αναμένεται η έγγραφη ενημέρωση από τον φύλακα.

Σπ. Ματιάτος

Ο ΧΥΤΥ, την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν αφύλακτος, και ο φύλακας, ο οποίος είναι υπάλληλος της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε., αλλά «νοικιασμένος» στην ΕΔΑΚΙ, εκείνη την ώρα ήταν απών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου σε τοπικό ΜΜΕ συμφερόντων του την μεθεπομένη της φωτιάς, την Δευτέρα 7/9, «υπήρχε φύλακας εκεί, αλλά είπε ο φύλακας ότι τον έφαγε μία σφήκα και απομακρύνθηκε για μια ώρα για να πάει στο Νοσοκομείο Ληξουρίου επειδή τον έφαγε η σφήκα και την ώρα αυτή που έλειψε εμπήκε η πυρκαγιά στο ΧΥΤΥ»!

Μάλιστα ο δήμαρχος στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι «εγώ θεωρώ ότι είναι εμπρησμός. Και πέρυσι είχε πιάσει φωτιά και έκαιγε μιά βδομάδα και πριν δύο χρόνια είχε πιάσει φωτιά και έκαιγε η περιοχή η συγκεκριμένη και γίνεται πεδίο εμπρησμού για να δημιουργηθεί πρόβλημα που δεν είναι ώρα να το αναφέρουμε».