Φίλος μεν Ευάγγελος, φιλτάτη δε η αλήθεια

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ xr.pap@hotmail.gr

* EMEIΣ, ως ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, μπορούμε και ασκούμε κριτική, σκληρή πολλές φορές, στα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής, κάτι που δεν δύναται να κάνει ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος και όλοι, σχεδόν, οι σύμβουλοι της Παράταξης του δήμαρχου.

*KAI αυτό φάνηκε στην περίπτωση της Γέφυρας, που ενώ εμείς στηρίξαμε τη Δημοτική Αρχή και της ασκήσαμε αμείλικτη κριτική, ο Κεκάτος δεν άντεξε να υπερασπιστεί ούτε τη θέση που υπέγραψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το έργο της Γέφυρας «προσβάλει την ιστορία του τόπου μας» και επιδόθηκε σε ύμνους για το έργο αυτό, προκειμένου να ενισχυθεί το «προφίλ» της Παράταξης.

* ΕXOYME πολλάκις καταθέσει, ότι το έργο που επιτελεί στον Τουρισμό ο Κεκάτος είναι το καλύτερο που έχει επιτευχθεί στον Τομέα αυτό σε σύγκριση με άλλους «ταγούς» των προηγούμενων χρόνων. Και, ειλικρινά, δεν βλέπουμε ποιός θα μπορούσε να ήταν ο καλύτερος. Πολλές φορές έχουμε ρωτήσει από τις στήλες της εφημερίδας -ειδικά όταν δέχεται αντιπολιτευτικές βολές ο Κεκάτος- να μας υποδείξει κάποιος ποιός θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον τοπικό Τουρισμό από τον Κεκάτο και απάντηση δεν πήραμε. Και, φυσικά, δεν μπορούμε να σταθούμε στο φθηνό επιχείρημα …«πάει πάλι ταξιδάκια και διακοπές ο Κεκάτος», γιατί -απλούστατα- αν δεν πήγαινε, στην τάδε ας πούμε έκθεση, πάλι θα άκουγε τις γκρίνιες του τύπου …«όφειλε να πάει να μας εκπροσωπήσει»…

* ΑΣΦAΛΩΣ στον Τουρισμό θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο πολλά πράγματα υπό καλύτερες συνθήκες, όμως ο Κεκάτος οφείλει να δέχεται την εποικοδομητική κριτική και να μην βλέπει ως εχθρούς ή ως …«μπαστουνόλουγους» αυτούς που επιχειρούν να πουν την γνώμη τους. Γιατί αυτοί που σχεδίασαν το «Μπαστούνι», ας πούμε, προσέφεραν «λειψές υπηρεσίες» στον τόπο, αφού με τα ίδια λεφτά, ή λίγα παραπάνω, θα μπορούσαν να ελλιμενίζονται δύο κρουαζιερόπλοια και να μην ξαναβλέπαμε μέσα στο λιμάνι μας τις περιβόητες «λάντζες», που δεκαετίες ολόκληρες είχανε «κάτσει πάνω στην ψυχή μας». Και, βέβαια, πρέπει να αναρωτηθούμε, τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια που θα αναπτυχθεί περισσότερο ο Τουρισμός μας… Επιπλέον, όταν έρχονται μαζί δύο κρουαζιερόπλοια, το Μπαστούνι φαίνεται ως …«μισοδουλειά», ενώ όταν έρχονται τρία και τέσσερα μαζί δείχνει ως άχρηστο…

* O Βαγγέλης Κεκάτος, θέλοντας να υπερασπιστεί τη Δημοτική Αρχή και να γίνει ο …«θεωρητικός» της, κάνει λάθη. Και γι’ αυτό υπάρχει εδώ μιά ανεξάαρτητη εφημερίδα για να τον «φρενάρει». Διότι είπαμε: «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια».

Αύριο: «Πλατειολόγοι» και «γεφυρολόγοι».